Trump: Husilere saldırıları durduruyoruz

1 dk okuma
Trump: Husilere saldırıları durduruyoruz

Hızlı Özet

Orta Doğu ziyareti öncesi açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, "Husilere saldırıları şu andan itibaren durduruyoruz. Husiler savaşmak istemiyor" dedi.

Orta Doğu ziyareti öncesi açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, "Husilere saldırıları şu andan itibaren durduruyoruz. Husiler savaşmak istemiyor" dedi.

Yemen'deki İran destekli Husilere saldırılarını sürdüren ABD'den yeni bir açıklama geldi..

Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni kapsayan Orta Doğu turuna çıkacak olan ABD Başkanı Donald Trump, bölgeye ilişkin sıcak bir gelişmeyi aktardı..

“SALDIRILARI DURDURACAĞIZ”

Husilerin ABD ile savaşmak istemediğini belirten Trump, şunları söyledi:

Husiler dün ‘Artık savaşmak istemiyoruz’ dedi. Bu önemli ve güzel bir gelişme. Onlar saldırılarını durduracak. Biz de hava saldırılarına hemen son vereceğiz.

Orta Doğu seyahatime başlamadan önce çok büyük bir duyuru yapacağım.

HUSİ GÜÇLERİNE KARŞI "REFAH MUHAFIZI OPERASYONU"

ABD, küresel deniz ticareti güvenliğinin tehlikeye girdiği gerekçesiyle 18 Aralık 2023'te bir grup ülkenin katılımıyla Husi güçlerine karşı "Refah Muhafızı Operasyonu" adında çok uluslu "deniz görev gücü" oluşturulduğunu açıklamıştı.

ABD Başkanı Donald Trump ise Truth Social platformundan 15 Mart'ta yaptığı açıklamada, orduya Yemen'deki Husilere karşı "büyük bir saldırı" başlatma talimatı verdiğini duyurmuştu.

Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi de ABD'ye ait uçak ve savaş gemilerinin Husilerin hedefi olacağını belirterek, saldırılarını sürdürdüğü sürece deniz seferlerindeki engellemelerin Washington'ı da kapsayacağını söylemişti.

Bu haber 738 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İsrail yaralıya yardıma giden çocuğu katletti
Dünya

İsrail yaralıya yardıma giden çocuğu katletti

Gazze'de yaralıya yardım etmeye çalışan 15 yaşındaki çocuk İsrail tarafından katledildi

Habervitrini12184 Görüntüleme
İsrail duyurdu.. Bir körfez ülkesi bizimle İbrahim anlaşması imzalayacak
Dünya

İsrail duyurdu.. Bir körfez ülkesi bizimle İbrahim anlaşması imzalayacak

İsrail büyükelçisi, yeni bir Körfez ülkesinin İbrahim Anlaşmalarına katılacağını öne sürdü ve olası bir tarih belirtti.

Habervitrini9678 Görüntüleme
"Husiler, ABD ve İsrail gemilerini hedef almama sözü verdi"
Dünya

"Husiler, ABD ve İsrail gemilerini hedef almama sözü verdi"

Reuters'a konuşan ve isimlerinin açıklanmasını istemeyen beş kaynak, görüşmenin Husilerin Yemen'in Kızıldeniz kıyısında Suudi Arabistan destekli güçleri geri püskürterek stratejik bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinden günler sonra yapıldığını söyledi. Üç kaynak, toplantının Maskat'taki ABD Büyükelçiliği'nde gerçekleştirildiğini, iki kaynak ise görüşmenin Umman yönetiminin arabuluculuğuyla organize edildiğini belirtti.

Habervitrini10835 Görüntüleme
Amerika Husilere karşı Suudi Arabistan'a destek sağladığını açıkladı
Dünya
#ABD#DÜNYA Haberleri#Suudi Arabistan

Amerika Husilere karşı Suudi Arabistan'a destek sağladığını açıkladı

ABD'li bir yetkili, Yemen'de çatışmaların tırmanması, karşılıklı saldırılar ve şiddetli çatışmalar devam ederken Washington'un Suudi Arabistan'a Husi milislerine karşı istihbarat ve planlama desteği sağladığını söyledi. Birleşmiş Milletler, çatışmaların yeniden başlamasından bu yana Yemen'de 100.000'den fazla kişinin yerinden edildiğini bildirdi.

Habervitrini11666 Görüntüleme