Gündem
  • 11.2.2024 21:24

Trump Ortadoğu'nun haritasını değiştirdi.. İşte nedeni

Trump, sosyal medya hesaplarından yayınladığı yeni haritada Mısır'ın adını değiştirdi! Hikaye ne? 

Yaklaşan seçimlerde yeniden başkanlığa aday olan eski ABD Başkanı Donald Trump, mevcut ABD Başkanı Joe Biden'ın Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah El-Fettah ile ilgili yaptığı "dil sürçmesi" fırsatını kaçırmadı. Sisi , Mısır haritasını yayınladıktan sonra alay etmeden... Sosyal medya hesaplarında “Meksika” yazıyordu.

Eski Amerikan başkanının hareketi, yaklaşan başkanlık seçimlerindeki potansiyel rakibi Joe Biden ile alay etme bağlamında geldi; Joe Biden, Abdel Fattah El-Sisi'yi "Meksika'nın başkanı" olarak adlandırdı; bu, içeride yaygın tartışmalara yol açan bir "dil sürçmesi"ydi. 

Trump , yanında Mısır devletinin yer aldığı Gazze Şeridi haritasının resmini yayınladı  ve Mısır yerine "Meksika" yazıp (Kaynak: Joe Biden) ifadesiyle alaycı bir şekilde yorum yaptı.

8 Şubat 2024 Perşembe günü ABD Başkanı Joe Biden, Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah El-Sisi'yi başlangıçta Refah Sınır Kapısı üzerinden Gazze Şeridi'ne insani yardım götürmeyi reddetmekle suçlarken, açıklamaları yeni bir hata nedeniyle alay konusu oldu ve tartışmalara yol açtı. El-Sisi'yi Meksika cumhurbaşkanı olarak tanımladığı basın kamerasına yakalandı. 

Başkan Biden, sosyal medyada geniş yer bulan video klibinde Gazze Şeridi'ne insani yardım götürülmesi konusuna değinerek şunları söyledi: “Bildiğiniz gibi Meksika Devlet Başkanı Sisi, ilk etapta Gazze Şeridi'nin açılmasını istemedi. Kapılar insani yardımın girmesine izin verecek. Kendisiyle konuştum ve kapıları açması için onu ikna ettim.”

 

Güncellenme Tarihi : 11.2.2024 21:27

İLGİLİ HABERLER