Trump Papa'ya saldırılarını sürdürüyor
Trump, İran konusunda Papa Leo XIV'ü eleştirmeye devam etti ve NATO'yu sert bir dille eleştirdi.
Başkan Donald Trump Salı günü Papa Leo XIV'ü yeniden hedef alarak İran konusunda kamuoyu önünde yaşanan çatışmayı daha da kızıştırdı.
Trump, Truth Social'da yaptığı paylaşımda, "Lütfen birisi Papa Leo'ya İran'ın son iki ayda en az 42.000 masum, tamamen silahsız protestocuyu öldürdüğünü ve İran'ın nükleer bombaya sahip olmasının kesinlikle kabul edilemez olduğunu söylesin" dedi.
Trump'ın bu yorumları, Pazar günü sosyal medyada yaptığı bir paylaşımda Papa Leo'yu "Suç konusunda ZAYIF" ve "Dış Politika için berbat" olarak nitelendirmesinin ardından geldi.
Papa Leo XIV Pazartesi günü gazetecilere yaptığı açıklamada, "Trump yönetiminden korkmuyorum" dedi.
Trump, Salı akşamı Truth Social'da yaptığı ayrı bir paylaşımda NATO'yu bir kez daha eleştirerek ittifaka yönelik devam eden hayal kırıklığının sinyalini verdi.
"NATO bizim için orada değildi ve gelecekte de orada olmayacak!" dedi.
Başkan Trump, Oval Ofis dışında gazetecilere yaptığı açıklamada, uzun bir sosyal medya paylaşımında suç konusunda zayıf ve "dış politika konusunda berbat" olarak nitelendirdiği Papa Leo'ya yönelik saldırıları için özür dilemeyeceğini söyledi. "Sadece Papa Leo'ya yanıt veriyorum," dedi. "Özür dileyecek bir şey yok. O yanılıyor."
Vance, Papa'nın 'ahlaki konularla ilgilenmesi' ve Amerikan kamu politikasını Trump'ın yönetmesine izin vermesi gerektiğini söylüyor.

Vice President JD Vance in Pakistan on Sunday.Kredi...Pool photo by Jacquelyn Martin
Federal hükümetteki en yüksek rütbeli Katolik olan Başkan Yardımcısı JD Vance, Pazartesi günü Fox News'e verdiği bir röportajda, Papa'nın Amerikan işlerine karışmaması gerektiğini söyledi.
Katolikliğe geçen ve inancına dönüşünü ayrıntılarıyla anlatan bir kitap yayınlamak üzere olan Bay Vance, Başkan Trump'ın Papa Leo XIV'e yönelik saldırılarına siyasi yelpazenin her kesiminden Hristiyanlar arasında oluşan tepkiyi önemsemedi . "Bazı durumlarda Vatikan'ın ahlaki meselelerle ilgilenmesinin en iyisi olacağını" söyledi. Trump, savaş ve göç konularında Papa ile çatışmış ve Pazar günü onu "suç konusunda zayıf" olmakla suçlamıştı.
MELONİ PAPA'YA SAHİP ÇIKTI
İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Başkan Trump'ın Papa XIV. Leo'ya yönelik eleştirilerini "kabul edilemez" olarak nitelendirdi. Trump, Pazar gecesi sosyal medyada yaptığı bir paylaşımda, Papa'nın İran'a karşı savaş da dahil olmak üzere Trump yönetiminin politikaları ve söylemlerine yönelik eleştirilerine yanıt olarak, ilk Amerikalı papa'yı eleştirmişti. Trump'ın yorumları birçok Katolik'i öfkelendirdi ve uluslararası toplumdan geniş çaplı kınamalara yol açtı.
Meloni, “Başkan Trump’ın Kutsal Baba hakkındaki sözlerini kabul edilemez buluyorum” dedi. Ayrıca, “Barış çağrısında bulunmasının ve her türlü savaşı kınamasının doğru ve normal olduğunu” da sözlerine ekledi.
Meloni, Trump ile güçlü bağlar kurmuştu ancak ABD'nin İran'la savaşı, bu ilişkiyi onun için siyasi bir yük haline getirdi.
Güncellenme Tarihi : 15.4.2026 10:30