Gündem
  • 25.4.2025 20:34

Trump : Rümeysa Öztürk olayından haberim yok Adalet Bakanına belgeleri yayınlatacağım

ABD Başkanı Donald Trump, doktora öğrencisi Rumeysa Öztürk'ün gözaltına alınmasına ilişkin, 'haberdar olmadığını' ifade ederek, Adalet Bakanlığından elindeki delilleri kamuoyuyla paylaşmasını isteyebileceğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, özel temsilcisi Witkoff'un Kremlin'de Putin'le görüştüğü sırada bir dergiye verdiği mülakatta Rusya'nın 2014 yılında işgal ettiği Ukrayna'ya bağlı Kırım'ın Rusya'da kalacağını açıkladı.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ise bir açıklama yaparak, Ukrayna'nın topraklarının hiçbir bölümünü Rusya'ya ait olarak tanımayacağı da dahil olmak üzere barış görüşmelerinin dayandığı ilkelerinde bir değişiklik olmadığını söyledi.

RÜMEYSA ÖZTÜRK'ÜN GÖZALTINA ALINMASI

Trump, demecinde Tufts Üniversitesi doktora öğrencisi Rumeysa Öztürk'ün 25 Mart'ta iftar yemeğine giderken gözaltına alınmasına da değindi. Öztürk'ün durumundan "haberdar olmadığını" ifade eden Trump, Adalet Bakanlığından elindeki delilleri kamuoyuyla paylaşmasını isteyebileceğini söyledi.

Trump, "Benim için sorun teşkil etmez" diyerek, bu tür vakalarda kanıt sunulmasını önemsediğini vurguladı. 

ÇİN İLE ANLAŞMA İÇİN GÖRÜŞMELERE DEVAM

ABD Başkanı Donald Trump, Çin'e uyguladıkları yüzde 145'lik tarifenin yüksek olduğunu ancak Pekin'le gümrük konusunda bir anlaşmaya varana kadar bu tarifenin düşürülmeyeceğini söyledi. Trump, otomobil tarifelerinde değişiklik düşünmediğini belirtti.

ABD Başkanı Trump, Oval Ofis'te bir imza töreninde, ABD ile Çin arasındaki gümrük tarifeleri konusunda açıklamalarda bulundu.

Çin'le her gün görüştüklerini belirten Trump, ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile iyi anlaştığını ancak gümrük tarifeleri konusunda bir çözüm bulunması gerektiğini belirtti.

Çin'e uygulanan yüzde 145'lik gümrük tarifesinin yüksek olduğunu belirten Trump Çin'e anlaşma konusunda mesaj gönderdi. Trump, "Bu oranı henüz düşürmedim. Bunun yüksek bir tarife olduğunu söyledim. Yüksek bir tarife ama henüz aşağı çekmedim. Liderlerle çok iyi anlaşırım. Bilirsiniz, bir anlaşma yapabiliriz. Aksi takdirde, bir oran belirleyeceğiz. Umarım buraya gelirler ve anlaşabiliriz. Gelmezlerse de sorun değil." açıklamasında bulundu.

ABRAHAM ANLAŞMASI MESAJI

Trump ayrıca, ilk Başkanlık döneminde uyguladığı, İsrail ve Arap ülkelerinin normalleşmesini öngören Abraham Anlaşmaları'na Suudi Arabistan'ın dahil olacağını umduğunu belirtti.

Trump, "Geçen sefer hayatta kalmak için savaşıyordum. Bu defa dünya için savaşıyorum" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.4.2025 20:38

İLGİLİ HABERLER