Gündem
  • 29.10.2023 11:54

Trump suçluyu buydu.. Netanya'yu derhal azledin

Trump, Biden'a karşı: "Ben başkan olsaydım İsrail'e saldırı asla gerçekleşmezdi"

Eski başkan, konuşmasında Beyaz Saray'a döndüğünde "ABD'nin çekincesiz ve özür dilemeden sonuna kadar İsrail'in yanında olacağını" duyurmuştu. • Ona göre Hamas'ın sürpriz saldırısının sorumlusu İran'dır, ancak Kimse konuşmak istemiyor • ABD'de kendilerini terör örgütüyle özdeşleştiren protestocular hakkında şunları söyledi: "2025 geldiğinde sizi sınır dışı edeceğiz"

Donald Trump, kendisini Hamas'la özdeşleştiren kampüslerdeki protestoculara karşı çıktı: "2025 geldiğinde sizi sınır dışı edeceğiz." Dün (Cumartesi) Cumhuriyetçi Yahudi Konferansı'nda yaptığı konuşmada şu sözü verdi: "Beyaz Saray'a döndüğümde, ABD çekincesiz ve özür dilemeden sonuna kadar İsrail'in yanında yer alacak."

Trump'a göre, o korkunç 7 Ekim sabahı dünya bir kez daha İsrail ile Hamas arasındaki savaşı gördü: "Bu iki eşit tarafın savaşı değil, iyiyle kötünün savaşı, medeniyetler arasındaki savaş." ve vahşiler" dedi. "Hamas'ın saldırısından İran sorumlu ama kimse bu konu hakkında konuşmak istemiyor."

Trump konuşmasında ABD Başkanı Joe Biden'ı suçlayıcı bir şekilde işaret etti: "O, tarihimizin en kötü başkanı. Hamas'ın yok edilmesini sağlama misyonunda İsrail'e tam destek vereceğiz." Ona göre Biden'ın zayıflığı nedeniyle Hamas İsrail'e saldırdı. 

Eski başkan şöyle devam etti: "Başkanlığım sırasında bizden korkulurdu, dünya ne yaptığımızı gördü." "Dört yıl boyunca Amerika'yı güvende tuttum, İsrail'i güvende tuttum ve dünyayı güvende tuttum. Dünya daha güvenli bir yerdi. Eğer başkan olsaydım İsrail'e saldırı asla gerçekleşmezdi."

Trump kapalı görüşmelerde: Sürpriz saldırı nedeniyle Netanyahu'nun azledilmesi gerekiyor

Yaklaşık üç hafta önce Amerikan Rolling Stone dergisinde  Trump'ın İsrail destekçileri ve İsrail yanlısı bağışçılarla  yaptığı görüşmelerde Netanyahu'nun görevinden "alınması" gerektiğini söylediği yer almıştı. Bu, Trump'ın zaten kamuoyu önünde eleştirdiği Hamas'ın sürpriz saldırısında İsrail istihbaratının başarısızlığının arka planına aykırıdır. Görüşmelerde, destekçilerinin Netanyahu'ya görevine son vermesi için baskı yapma olasılığını bile gündeme getirdi; ancak danışmanları, savaşın birçok sonucu ve ülkenin içinde bulunduğu durum nedeniyle ona beklemesini tavsiye etti.

Rapor,  Trump'ın  Florida'daki bir konferansta Netanyahu'ya yönelik sert açıklamasının ardından geldi. O dönemde eski cumhurbaşkanı, destekçilerine, 2020'de Kasım Süleymani'nin öldürülmesine yönelik "Netanyahu'nun operasyona yardım etmemesi nedeniyle büyük hayal kırıklığı yaşadığını" söylemişti. "Bu bizi çok hayal kırıklığına uğrattı, korkunç bir şeydi. Netanyahu bundan pay çıkarmaya çalıştı 

Güncellenme Tarihi : 29.10.2023 12:04

İLGİLİ HABERLER