
Trump'ın Erdoğan övgüsü dünya gündeminde
Başkan Erdoğan Trump görüşmesi dünya gündeminde! İsrail ‘diken üstündeyiz’ diyerek duyurdu: Giderek güçleniyorlar!
Son dakika haberleri: Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile dün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Türkiye ile ABD arasındaki ikili ilişkilerin ele alındığı görüşme, dünya basınında da gündeme oturdu. Görüşme detaylarını yakından takip eden İsrail basını ise iki ülke arasındaki olumlu diyaloğa dikkat çekti.
Son dakika haberleri: Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında gerçekleşen telefon görüşmesi, bir kez daha dünya medyasının gündemine oturdu. Görüşme sonrası her iki taraftan da gelen açıklamalar, güçlü ilişkilere işaret etti.
Türkiye'nin ABD ile başta savunma sanayii olmak üzere birçok alanda işbirliğini ilerletmek için adım atmaya devam edeceğini belirten Başkan Erdoğan, Gazze'deki insani krizin vahim boyutlara ulaştığını, yardımların ulaştırılması ve kalıcı barışın sağlanması için desteğe hazır olduklarını söyledi.
Trump ise yaptığı paylaşımda, "Başkan olarak görev yaptığım dört yıl boyunca Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilişkilerim mükemmeldi. Her halükarda, Rusya ile Ukrayna arasındaki ölümcül savaşı sona erdirmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çalışmayı dört gözle bekliyorum" ifadelerini kullandı.
Görüşmenin ardından dünya basını, ABD-Türkiye ilişkilerini manşete taşıdı. ABD'li Fox News, "Trump, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya-Ukrayna savaşı ve Gazze konusunda 'üretken' bir görüşme gerçekleştirdiğini söyledi" başlıklı yazısında "Trump, Erdoğan ile birlikte Rusya-Ukrayna arasındaki savaşı sona erdirmek için çalışmaktan mutluluk duyduğunu da sözlerine ekledi" ifadelerini kullandı.
Bloomberg, "ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü ve mevkidaşının ilerleyen dönemde Washington'ı ziyaret edeceğini söyledi. Görüşmeyi "çok iyi ve üretken" olarak nitelendiren Trump, ikilinin Rusya'nın Ukrayna, Suriye ve Gazze'deki savaşı da dahil olmak üzere birçok konuyu ele aldığını söyledi." sözlerine yer verdi.
Uluslararası haber ajansı Reuters, "Erdoğan ile Trump karşılıklı ziyaretler planlıyor" yorumuyla servis ettiği haberinde görüşmede Rusya'nın Ukrayna'daki savaşını nasıl sonlandıracaklarından Suriye ve Gazze savaşına kadar her şeyin ele alındığının altını çizdi.
Al Jazeera, "Trump, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşını sona erdirmek için Erdoğan'la birlikte çalışmak istediğini söyledi" ifadelerini kullandığı haberinde ikilinin "çok iyi ve üretken" bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğinin altını çizdi.
Güncellenme Tarihi : 6.5.2025 13:09