Gündem
  • 10.11.2016 03:02

Trump'un danışmanından Fethullah Gülen'i zıplatacak sözler

Donald Trump'ın başkanlığı döneminde Türkiye ile ABD ilişkilerinin nasıl bir seyir izleyeceği merak konusu olurken, Trump'ın askeri danışmanı Korgeneral Michael Flynn, "Müttefikimiz Türkiye bir krizde ve desteğimize ihtiyacı var" başlıklı bir makale yazdı.

‘Gülen’e sığınak sağlamamalıyız’

Hürriyet'ten Tolga Tanış'ın aktardığına göre, 2012-2014 yılları arası ABD Savunma Bakanlığı İstihbarat Ajansı’nın direktörlüğünü yürüten emekli Korgeneral Flynn, The Hill yayın organı için kaleme aldığı yazısında özetle şu ifadelerini kullandı:

"ABD ve Türkiye arasındaki öncelikli çekişme nedeni, çokça dolaşan bir videoda da görüldüğü gibi eski Başkan (Bill) Clinton’ın 'dostu' olarak andığı, Pensilvanya’da oturan karanlık İslami molla Fethullah Gülen…

Gülen’in küresel ağı, terör ağının tehlikeli uyuyan hücre tanımına uygun işaretler içeriyor. Türkiye’nin bakış açısına göre de Washington, Türkiye’nin Usame Bin Ladin’ine yataklık ediyor. Dünyayı Türkiye’nin perspektifinden görmeye ihtiyacımız var. 11 Eylül saldırılarından sonra Usame Bin Ladin’in Türkiye’nin vergi mükellefleri tarafından fonlanan 160 charter okulu idare ederken, Türkiye’de bir sayfiye kasabasındaki güzel bir villada yaşadığını duysak ne yapardık? Ona güvenli bir sığınak sağlamamalıyız. Bu krizde, gerçek dostlarımızın kimler olduğunu hatırlamak bizim için zorunlu."

sputniknews.com

 

Güncellenme Tarihi : 10.11.2016 03:06

İLGİLİ HABERLER