Gündem
  • 9.10.2008 10:50

TSK’YI NEDEN YIPRATMAK İSTİYORLAR?

ORAY EĞİN-AKŞAM

TSK’yı neden yıpratmak istiyorlar?

Farkındasınız değil mi Türk Ordusu bu savaşı tam 30 yıldır veriyor. Aktütün baskını da yeni bir olay değil. Daha önce olan ve maalesef yine olabilecek kayıplardan bir başkası. Savaş böyle bir şey, hemen bitmiyor. Dahası PKK’nın bugünkü konumu iyice karmaşıklaştı, bunu eskiden olduğu gibi bir iç mesele olarak değerlendirmek zorlaştı. Bu da çözümü daha da uzatıyor.

Bu savaş daha uzun yıllar süreceğe benziyor, acı ama gerçek bu. Terörle mücadelede hemen sonuç alınamıyor. Sadece Türkiye’de değil, benzer sorunlarla boğuşan başka ülkelerde de durum böyle.

Yarın yine büyük bir kayıp verebilir Türkiye. Askerlerimizi kaybedebiliriz, bombalar patlayabilir. Ama bunun önüne geçmenin yolunun Türk Ordusu’nu yıpratmak olduğu konusunda ciddi şüphelerim var.

Terörle böylesi mücadele eden hangi ülkede kendisine aydın diyebilen insanlar Ordu’ya böylesi bir savaş açabilir? Terörle mücadele edecek, Türkiye’yi koruyacak tek kurumu yıpratmanın anlamı nedir?

Ancak çok büyük bir güç buna izin veriyorsa, Ordu’ya karşı savaşın yolu açmışsa buna cesaret ederler. Sadece direktifle.

Bu yaz Güngören’de bomba patladığında şunu merak etmiştim:

“Acaba Güngören’deki patlama ve bundan sonra olabilecek başka eylemler, başka terör olayları Türkiye halkı üzerinde bir ‘şok’ yaratmak için tasarlanmış olabilir mi?”

Türkiye’nin kritik dönemecinde hiçbir olayı birbirinden bağımsız düşünmek mümkün görünmüyor çünkü.

“(...) Ergenekon davasının Türkiye’nin yeni dünya düzenindeki yerinin yeniden şekillendirilmesiyle ilgili olduğu tezine bu gibi terör olayları cuk oturuyor. Bu dava, Türkiye’nin İran’la savaşa girme ihtimalinden, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terörle tavizsiz mücadelesinden, artan petrol fiyatlarından bağımsız mı?”

Bağımsız değil elbette. Dünün sorularına, bugün bir ek daha yapmak istiyorum. Soru-cevapla devam edelim:

  • PKK sadece Türkiye’nin bir iç meselesi mi?

    Türkiye’deki düzeni yıkmak için dağlara kaçıp örgüte katılanlardan ibaret değil PKK artık. Çok daha büyük bir planın parçası olarak kullanılan, Ortadoğu’daki yeni şekillendirmeyle ilgili. Bir de buna yurtiçindeki psikolojik savaşı ekleyelim. Bu psikolojik savaşın mimarlarını çözdüğümüzde, PKK’nın yeni yapısını ve üzerinde oynanan oyunları da anlamak kolaylaşacaktır.
  • Ahmet Altan’ın tetikçiliğinde yayınlanan propaganda bülteni neden radikal dinci Vakit’le aynı manşeti attı?

    İkisi de Türk Ordusu’nu yıpratmak için emir alıyor çünkü.
  • Bu emir nereden geliyor?

    Bilinmeyen bir merkezden servis ediliyor bu bilgiler. Lideri ve askerleri olan yeni bir örgüt var, bu örgütün de başında “Bir Numara” var oradan yayılıyor.
  • Bu örgüt neyi savunuyor?

    Bütün İkinci Cumhuriyetçilerin yorumları neredeyse birebir Amerikan Neo-Con’larının ürettiği düşüncelerden alıntı. Amerika’dan gönderilen bir mesajın dağıtıcılığını üstleniyorlar sadece. Ne söyleyecekleri, ne düşüneceklerini onlar belirliyor bu insanların.
  • Örgütün amacı ne?

    Türk Ordusu’nu yıpratmak, Birinci Cumhuriyet’i yıkmak ve Türkiye’yi askeri-stratejik olarak ABD-İsrail eksenine götürmek istiyorlar. Türkiye’nin bütün kaleleri düştü, buna direnen bir tek TSK kaldı ve sıra bu kurumun yıpratılmasına geldi.
  • Hedefte neden Türk Silahlı Kuvvetleri var?

    Çünkü Türk Ordusu, “Yeni dünya düzeni”ne, bağımsız Kürdistan’a, Büyük Ortadoğu Projesi’ne karşı çıkan tek kurum Türkiye’de. Başka bütün kaleler düştü
  • Peki Taraf gazetesi neden çıkıyor?

    Psikolojik harpte “inandırıcı” gibi görünen bir propaganda bülteni eksikliğinden. İslamcı gazetelerin neye hizmet ettiği biliniyor, Taraf’ın ise sözde “bağımsız” bir imajı var. Ancak İslamcılar tarafından finanse edildiği çok açık. Cemaat’e yakın. Zaten attığı manşetler de Vakit ve Zaman’la ortak.
  • Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:35

    İLGİLİ HABERLER