Eğitim
  • 16.12.2022 15:47

Tüm Özel Okul Bursluluk Sınavlarına Tek Bir Yerden Başvuru Yapın

Özel okulların Aralık, Ocak ve Şubat aylarında çoğunlukla yaptığı bursluluk sınavlarına her yıl yüz binlerce öğrenci katılmaktadır. Özel okullarda indirimli okumak isteyen öğrencilerin katılarak yarıştığı bu sınavları kolejler kendileri düzenlemektedirler. Her okul kendi sınavını organize ettiği için tümüne tek bir yerden erişmek ve ulaşmak zordur. Farklı tarihlerde ve şartlarda düzenlenen bu sınavların takibi için Neredeoku.com çalışma yaparak tüm sınavları tek bir adres altında toplayarak hem öğrencilerin hem de velilerin işini kolaylaştırmıştır.

            Özellikle Doğa Koleji, Bahçeşehir Koleji, Sınav Okulları gibi ülke çapında yaygın olarak bulunan okulların özel okul bursluluk sınavları çok fazla talep almaktadır. 2022 yılında toplamda bir milyondan fazla öğrencinin bu sınavlara girdiği belirtilmektedir. Matematik, Türkçe, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler alanındaki soruları deneme sınavı niteliğindeki süre ve soru sayısında soran özel okullar, öğrencilerin bilgisini ve muhakeme yeteneğini ölçeler ilerleyen yıllardaki girecekleri sınavlarda derece yapabilecek öğrencileri bu sınavlarda bulmayı amaçlamaktadırlar. Yani bursluluk sınavı özel okullar açısından hem bir pazarlama aktivitesi niteliği taşırken hem de yetenekli öğrencileri seçtikleri önemli bir etkinliktir.

 

            Her okulun kendi internet sitesine girip sınav tarihlerine ayrı ayrı başvurmanın zor olduğu günümüzde öğrencilerin tek bir yerden bilgisini alıp ön başvurusunu okullara topluca sunan bir platform eksikliği, Neredeoku.com’un yaptığı çalışma ile kapanmış oldu.

Güncellenme Tarihi : 16.12.2022 15:48

İLGİLİ HABERLER