Spor
  • 13.10.2005 00:09

TÜMER METİN : "ŞARTLAR NE OLURSA OLSUN KAZANDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUM"

İSMAİL KAMİT - EYÜP TURAN
TİRAN (İHA) - A Milli Futbol Takımı, 18. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. Grup'taki son maçında Arnavutluk'u deplasmanda 1-0 yenerek, 2006 Dünya Kupası yolunda baraj maçı oynamaya hak kazandı.


Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, maç sonrası yaptığı açıklamada, 3 puan almaları gereken bir maç oynadıklarını belirterek, "Amacımıza ulaştık. O bakımdan mutluyum. Sanıyorum bu maçı televizyonları başından izleyen 70 milyon da aynı mutluluğu yaşadılar. 1-0 devam eden maç çok riskli bir skordu. Bu riski hepimiz yaşadık. Ama çok şükür ki 3 puanla dönüyoruz. Play-off'a kaldığımız için mutluyum" diye konuştu.

Bakan Şahin, Arnavutluk maçının grubun en zor maçı olduğunu, play-off'ta rakip kim olursa olsun A Milli Takım'ın daha rahat bir maç oynayacağını ve Almanya'ya gidecek sonucu elde edeceğini kaydetti.


Fatih Terim'in A Milli Takım üzerinde psikolojik olarak daha olumlu etkiler bıraktığını belirten Bakan Şahin, "Fatih Hoca, takım ruhunu biraz daha geliştirdi. Bunun semeresini onun göreve geldiği maçlardan sonra aldık. Onu da tebrik ediyorum ve bundan sonraki maçlarda başarılar diliyorum" diye konuştu.


A Milli Takım'ın Almanya'ya gideceğine inandığını söyleyen Bakan Şahin, "Almanya'daki finallere Türkiye'nin gidememesi finallerin tadını azaltırdı. Tahmin ediyorum ki ev sahibi Almanya da, Türkiye'nin oraya gitmesini bekliyordur" dedi.


Ay-yıldızlı futbolculardan Ümit Özat, maçı kazandıkları için mutlu olduklarını ve önlerindeki play-off maçlarını düşündüklerini söyledi.


Milli futbolcu Emre Belözoğlu da, maçı kazandıkları için çok mutlu olduklarını söyleyerek, "Grupta elimize ilk defa bir şans geçmişti ve bunu da iyi değerlendirdik. İyi bir takımımız var. Play-Off'ta rakibimiz kim olursa olsun iyi bir takım olacak. Elimizden geldiğince mücadele ederek Dünya Kupası finallerine gideceğiz. Zaten biz, gerçek oyunumuzu ortaya koyduğumuzda her takımı yenebiliriz" ifadelerini kullandı.


Arnavutluk maçında A Milli Takım'ın galibiyet golünü atan Tümer Metin ise, "Takım halinde çok iyi oynadığımız bir maçtı. Maçın stresli geçeceğini biliyorduk. Özellikle zeminin bozukluğu ve rakibin oynatmama arzusu bizi zorladı. Şartlar ne olursa olsun kazandığımız için mutluyuz" diye konuştu. Türk halkına da seslenen Tümer, "Galibiyet sevincimize dikkat edelim. Türkiye'de silahların patlamasına ve gereksiz ölümlere sebebiyet vermeyelim" dedi. Tümer, Dünya Kupası'na katılmak için oynayacakları baraj maçlarını geçeceklerine yürekten inandıklarını ve 2006 Dünya Kupası'na gideceklerini sözlerine ekledi.


Ay-yıldızlı oyunculardan Selçuk Şahin, galibiyete Arnavutluk'tan daha fazla ihtiyaçları olduğunu ve sonuçta da galip geldiklerini belirterek, "Oyuna çok iyi başlamasak da kazanmayı başardık. Onlar da çok istekli oynadılar. Sonuçta Play-Off'a kaldık. Daha çok fazla bir şey başarmadığımızı düşünüyorum. Play-Off'u da geçip Dünya Kupası'na gitmek istiyoruz. Bunu başaracağımızı düşünüyorum" dedi.


A Milli Takım'ın kalecisi Volkan Demirel ise, kazanmak için çıktıklarını ve bunu başardıkları için de mutlu olduklarını söyleyerek, önlerinde 2 baraj maçı kaldığını, bunları da geçerek Dünya Kupası'na katılacaklarına inandığını belirtti.


A Milli Takım'ın kaptanı Alpay Özalan da, "Fatih Hocamız, 3 maçtır 'Biz, Dünya Kupası'na gideceğiz' diyordu. Şimdi Play-Off'a kaldık. Umarım o maçları da geçip Dünya Kupası'na gideriz. Biz, her zaman verdiğimiz sözün arkasında dururuz" diye konuştu. Alpay, bundan sonra rakibin önemli olmadığını ve hocalarının verdiği görevi yerine getirip Dünya Kupası'na katılacaklarını söyledi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:55

İLGİLİ HABERLER