TUNCELİ'DEN GÜL'E FAKS YAĞMURU: BİZİ DE ZİYARET ET
Tunceli Barosu, Tunceli İnsan Hakları Temsilciliği, KESK, EMEP, DTP, Ticaret Odası'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda sivil topluk kurulu ve demokratik kitle örgütleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e faks göndererek Tunceli'de bölge gezisi kapsamına almasını istedi.
Tunceli Merkez Postanesi önünde bira araya gelen kitle örgütü temsilcileri adına açıklama yapan İHD Tunceli Temsilcisi Av. Barış Yıldırım, Tunceli'de Kürt sorunun çözümsüzlüğüyle beraber artan şiddet ve hak ihlalleri, iş imkânlarının olmayışından kaynaklı yoksulluk gibi sorunları yerinde görmesi için Gül'ü Tunceli'ye davet ettiklerini belirtti.
Hak ihlallerinin kaygı verici boyutta olduğunu kaydeden Yıldırım, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün sorunları yerinde görmesini istiyoruz. Özellikle son günlerde ilimizde yoğun hak ihlalleri yaşanmaktadır. Mazgirt'te sivil tarandı, Hozat'ta yine benzeri durumlar yaşandı ve yine bugün aldığımız duyumlar göre Ovacık'ın Yazıkonak ilçesi tarandı ve buna benzer daha birçok durumlar söz konusu. Gül bunların yerinde görmeli ki biz bunlara ilişkin kendisine bir rapor da sunmayı düşünüyoruz" dedi.
Yıldırım açıklamalarına DYP, AKP ve CHP'nin de destek verdiklerini sözlerine ekledi.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:27