Spor
  • 27.6.2011 03:55

"TÜRK BASKETBOLCU ÇOK GÜÇLÜ, TIPKI BİR YARATIK GİBİ"

‘İnsandan güçlü!’

NBA draftında 3. sırayı alarak tarih yazan Enes Kanter, Utah’ta medya önüne çıktı. Takımın kondisyoneri Mark McKown, “Enes insanüstü bir güce sahip. Neredeyse yaratık gibi” dedi

Utah Jazz tarafından 2011 draftında 3. sırada seçilerek müthiş bir başarı elde eden milli basketbolcu Enes Kanter, Antrenörü Tyrone Corbin ve takımının diğer çaylak ismi Alec Burks ile basın karşısına çıktı, iddialı açıklamalar yaptı.
Enes, “Takımımın daha iyi olması için çalışacağım. Gerçekten bu takımın oyununa saygı duyuyorum. Ben bu yetenekli ekibin bir parçası olmak için heyecanlıyım” diye konuştu.
Daha önce de kendisinden yaşça büyük oyuncularla oynadığını ve bunun mücadele gücünü arttırdığını belirten Enes Kanter, “Kimse sizin genç olmanızla ilgilenmiyor. Sizin de tek yapmanız gereken buna alışmak” ifadelerini kullandı.
NBA’de kapıda olan lokavt kararı konusunda sorulan soru üzerine ise Enes Kanter, “Ailem Türkiye’de bulunuyor. Açıkçası onları özledim. Belki bir yıl belki de daha uzun bir süre onları göremeyeceğim. NBA’de lokavt olması durumunda Türkiye’ye döneceğim ve Milli Takım’a katılacağım. Hem form tutmak hem de Avrupa Şampiyonası’nda iyi oyunculara karşı oynamak istiyorum. Nowitzki ve Gasol kardeşlere karşı oynamak ve kendimi NBA’e hazır duruma getirmeyi hedefliyorum” dedi

‘Çok iyi oyuncu olacak’
Milli basketbolcumuz hakkında antrenörleri de umut verici açıklamalarda bulundu. Utah Jazz Antrenörü Tyler Corbin, “Enes’in neler yapabileceğini, sözleşmeyi imzaladıktan sonra görün” derken, genç oyuncuyu Rafael Araujo’ya benzeten kondisyoner Mark McKown ise “Enes insanüstü bir güce sahip. Neredeyse bir yaratık gibi. Fiziği etkileyici. Çok iyi bir oyuncu olacak” ifadelerini kullandı.

‘Türkiye’nin ‘Doğu’su gibi’
Kanter, “Utah, Türkiye’nin doğu tarafına benziyor. Ben de doğu tarafında büyüdüm. Orada da kar, dağların üzerinde her zaman duruyor. Burada da benzer bir durum var. Her şeyden önemlisi şehir gerçekten temiz ve insanlar da çok iyiler. Kendimi evde gibi hissediyorum” diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 16:15

İLGİLİ HABERLER