Gündem
  • 30.3.2013 01:01

Türk bayrağına kurban olun...

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde Türk bayrağının yakılmasıyla ilgili, “Güney Kıbrıs Rum Yönetimine bir çağrıda bulunmak istiyorum. O büyük gafın müsebbiplerini acilen yakalayın ve yargılayın. Siz, Türk bayrağına kurban olun. O bayrağa elinizi sürmeyin, çarpılırsınız” dedi.
Toplantıda söz alan Bakan Bağış, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasına ana muhalefet partisine atıfta bulunarak başlayan Bakan Bağış, CHP'nin adres şaşırarak yanlış bakana yanlış gensoru vermesi nedeniyle tüm günü Ankara'da geçirdiklerini anlattı. Bağış, ana muhalefet partisinin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu için enerji konulu gensoru verdiğini hatırlattı.

ALLAH, KILIÇDAROĞLU'NU CHP'NİN BAŞINDAN EKSİK ETMESİN''
''CHP'nin başında Sayın Deniz Baykal varken 'bu adama sahip çıkmak lazım, bundan iyisini zor buluruz' diyordum” diyen Bağış, “Ama Sayın Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç'ın da tabiriyle Rabbim verdikçe veriyor. Baykal gitti daha iyisi geldi. Allah, Sayın Kılıçdaroğlu'nu CHP'nin başından eksik etmesin'' diye konuştu.
Türkiye'nin çok enteresan ve hassas bir süreçten geçtiğini ve çözüm sürecinde Türkiye'nin kalkınma hamlesinin ivme kazanacağını ifade eden Bağış, ''Çözüm süreci herhangi birisiyle yapılan pazarlık ya da herhangi bir gruba yönelik yapılan süreç değildir'' dedi.
Bağış, Türkiye'nin 1960'tan bu yana bir ayıpla yaşadığını, bu ayıbın darbe anayasası olduğunu kaydederek, bu ayıbın da AK Parti döneminde sona ereceğini ve şu anda hazırlıkları devam eden sivil anayasayı hatırlattı.
Koalisyon hükümetleri döneminde ülkenin her zaman geriye gittiğini dile getiren Bağış, başkanlık sisteminde koalisyon imkanı olmadığını, ülkenin yıllarını kaybetmeyeceğini bildirdi.

GÜNEY KIBRIS RUM KESİMİ'NDE TÜRK BAYRAĞININ YAKILMASI
Bağış, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde Türk Bayrağı'nın yakılmasına değinerek şöyle devam etti:
''Birileri maalesef Türk bayrağı yakma hadsizliğini ortaya koymuş. Buradan Güney Kıbrıs Rum Yönetimine bir çağrıda bulunmak istiyorum. O büyük gafın müsebbiplerini acilen yakalayın ve yargılayın. Siz, Türk bayrağına kurban olun. O bayrağa elinizi sürmeyin, çarpılırsınız. Bugün içtikleri suda yedikleri ekmekte o bayrağın hakkı var. Yüzyıllardır orada KKTC'nin vatandaşları olan soydaşlarımızla Güney Kıbrıslı Rumlar birlikte yaşıyor. Bundan sonra da birlikte yaşayacaklar. Böyle bir terbiyesizliğin devamı gelirse bu onların gerçekten bugün yaşadıkları sıkıntılı günleri arayacakları dönemlere onları sevk eder. Ben bunun bir provokasyon olduğuna inanıyorum. Geçmişte çözümden yana tavır sergileyen, Güney Kıbrıs'ın yeni lideri Anastiadis'i bilen oradaki birtakım derin mihraklar olası bir çözüm sürecini ve barışı engellemek için onun elini bağlayabilmek adına böylesine ucuz bir provokasyona başvurduklarını düşünüyorum. Türkiye büyük bir devlettir. Yeri gelir jest yapar yeri gelir rest çeker ama kimse unutmasın komşu komşunun külüne muhtaçtır. Elektrik santrallerinde patlama oldu. KKTC'den elektrik almak istediler eyvallah dedik. Euro'dan çıkmaları söz konusu oldu Türk Lirası kullanmak isterlerse buna itirazımız olmadığını bile belirttik.''
Bakan Bağış, konuşmasından sonra salonda bulunanlardan Pendik'te gelecek yerel seçimlerin kazanılacağına dair söz aldıktan sonra salondan ayrıldı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 16:45

İLGİLİ HABERLER