
TÜRK BOR'U 2010'DA NEFES ALDIRDI
Araç sayısı artmasına rağmen daha az yakıt tüketimi gerçekleştiğini belirten Akın, "Nanoteknoloji ile ürettiğimiz nanoteknloji bor power teknolojisini ülkemizde milyonlarca araç sahibi kullandı. Bor Power teknolojisi ürettiğimiz MCDP Bor Kristalleri patenti NNT Nanoteknoloiye ait olan ve dünyada emsali bulunmayan 4-6 nanometre kalınlığındaki bor elmas kristalleridir. Araç motoruna konulduğu zaman sürtünme katsayısını milyonda bir indirerek performansı artırır, yakıt tasarrufu yapar ve motor ömrünü uzatır. 2010 yılında milyonlarca araçta kullanılan Bor Power teknolojisinin, raporlara yansıyan yakıt tasarrufuna sebep olduğu kanaatindeyiz'' dedi.
Yapılan raporlamaların bakım giderlerini de kapsaması ve araştırılması gerektiğini belirten Akın şöyle konuştu: "Daha detaylı bir araştırma yapılacak olursa, araç bakım masrafları ve rektefiye giderlerinin de 2009 yılına göre daha aşağı düştüğü belirlenecektir. Çünkü Bor Power teknolojisi Bor madeninin karakteristik özelliklerine göre değerlendirildiğinde harareti önlemekte ve yüksek hararetten kaynaklanan piston ve sekman kaynatma denilen motor arızalarını da önlemektedir. Bu nedenle sarf malzemeler ve yedek parça olarak da ülkemiz çok ciddi tasarruf yapmıştır'' dedi.
Akın, "NNT Nanoteknoloji Ar-Ge olarak, bor madenleri üzerinde 22 yıldır çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaklaşık 22 tane farklı proje üzerinde çalışmalarımız sürmekte ve Türk teknolojisini bu laboratuardan tüm dünyaya hakim kılacak ve çevre ve insan sağlığını ön planda tutarak daha güzel bir dünyayı çocuklarımıza bırakacağız. Petrol rezervlerinin tükenmek üzere olduğu bu dönemde, Bor madenlerinin petrolün yerine enerji ve yakıt olarak insanlığın geleceğini şekillendirecektir'' dedi.
Bor istismarcıları konusuna da değinen Akın, "Son zamanlarda Bor Power teknolojisinin yurt içi ve yurt dışındaki başarıları bir çok bor istismarcılarını da meydana çıkardı. Hiçbir belge ye ve sertifikaya sahip olmadan sadece bor veya nanoteknoloji adını kullanarak merdivenaltı taklit ve sahte ürünler meydana çıkarmaya çalışan bir çok kişi olduğunu ve araç sahiplerini yanıltmaya çalıştığını görüyoruz. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızı belgesi olmayan, test ve sertifikaları bulunmayan ve incelemedikleri ürünleri araçlarında kullanmamalı hatta bazı tamircilerin hatalı yönlendirmelerine fırsat vermeden mutlaka gerçek belgeleri görerek ve inceleyerek kullanmalıdır. 2011 yılında genel hedefimiz Türkiye pazarında yüzde 10 gibi yakıt tasarrufu ve yüzde 30 civarında yedek parça dan tasarruf edilmesidir'' dedi.