'TÜRK ESCOBAR' YAKALANDI!..

••2 dk okuma
'TÜRK ESCOBAR' YAKALANDI!..

Hızlı Özet

“Aralarında polisler ve emlakçıların da bulunduğu 40 kişinin gözaltına alındığı operasyonlarda uzi ve uzun namlulu silahlar ele geçirildi.”

Avrupa ve Türkiye'de çeşitli suçlara karıştığı öne sürülen "Türk Escobar" lakaplı Ramazan Yıldız, adamı olduğu iddia edilen 39 kişiyle birlikte İstanbul'da gözaltına alındı.




Edinilen bilgiye göre, alınan bir ihbar mektubunu değerlendiren Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Yıldız'ın liderliğini yaptığı ileri sürülen bir şebekenin haraç ve tehdit olaylarına karıştığını tespit etti. Uzun süre takip edilen şebeke, bir süre sonra tamamen deşifre edilince operasyon için harekete geçildi. Özel Harekat Polisi'nin desteğinde 100 ayrı adrese 300 polisle eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda Ramazan Yıldız ve 39 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev, işyeri ve göstermiş oldukları yerlerde yapılan aramalarda, çok sayıda tabanca ve bu tabancalara ait mermi ele geçirildi. Ele geçirilen silahlar arasında uzi ve uzun namlulu silahların da yer aldığı görüldü. Sabaha karşı gerçekleştirilen operasyonda yakalanan şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. Ele geçirilen silahlar ise incelenmek üzere Kriminal Polis Laboratuarı'na gönderildi.




Şüphelilerin; polis tarafından aranan kişileri tespit ettikten sonra ihbar tehdidiyle haraca bağladıkları, zengin işadamlarından haraç istedikleri, vermeyenleri ise kaçırıp işkence yaptıkları, ranta açık arsa peşindeki işadamlarının adres bilgilerini emlakçılar üzerinden temin edip bu şahısları tehdit ettikleri iddia edildi.




Operasyon kapsamında bazı polislerin de gözaltına alındığı belirtildi. Şüpheli polislerin rüşvet almak ve bazı tehdit olaylarında diğer zanlılarla ortak hareket etmek suçlarından gözaltına alındıkları öğrenildi.




1999 yılında düzenlenen bir operasyonda, yaklaşık 200 kişiyle birlikte yakalanan "Türk Escobar" lakaplı Ramazan Yıldız'ın 15 ayrı uyuşturucu ve silah kaçakçılığı şebekesini yönettiği iddia edilmişti.

Bu haber 5159 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sedat Peker’den Bahçeli’ye teşekkür
Asayiş

Sedat Peker’den Bahçeli’ye teşekkür

MHP Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşmede Burhanettin Saral ile Sedat Şahin, Devlet Bahçeli’nin makamında bir araya geldi. Görüşmenin ardından tarafların birlikte yer aldığı fotoğraflar MHP’nin sosyal medya hesabından kamuoyuyla paylaşıldı. Parti açıklamasında buluşma, “tarihi bir kucaklaşma ve buluşma” olarak nitelendirildi.

Habervitrini11220 Görüntüleme
Suç örgütü lideri Barış Boyun’un ağabeyi cezaevinde hayatını kaybetti
Asayiş

Suç örgütü lideri Barış Boyun’un ağabeyi cezaevinde hayatını kaybetti

Çıkar amaçlı suç örgütü elebaşı Barış Boyun’un ağabeyi Zafer Boyun, tutuklu bulunduğu cezaevinde sabah saatlerinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 362 sanıklı Daltonlar davasında 6’sı ağırlaştırılmış olmak üzere 12 kez müebbet ve toplam 681 yıl 4 ay hapis cezası alan Boyun’un naaşı, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Habervitrini13051 Görüntüleme
JASAT, 11 yıllık cinayeti ayna parçasından aydınlattı
Asayiş

JASAT, 11 yıllık cinayeti ayna parçasından aydınlattı

Manisa'da 6 Temmuz 2015 tarihinde Akhisar-Manisa Karayolu üzerinde cesedi bulunan Meral Babacan'ın ölümüne ilişkin faili meçhul dosya, Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekiplerince yeniden ele alındı.

Habervitrini11351 Görüntüleme
Günlerdir kusuyordu! Savcı acil serviste hayatını kaybetti
Asayiş

Günlerdir kusuyordu! Savcı acil serviste hayatını kaybetti

Almanya'da savcı olarak görev yapan 42 yaşındaki Sibel Tunç, eşiyle birlikte tatil için geldiği İstanbul'da fenalaşarak yaşamını yitirdi. Günlerdir süren kusma şikayetiyle gittiği hastane koridorunda aniden hayatını kaybeden Tunç'un ölümü "şüpheli" bulunarak olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Habervitrini12906 Görüntüleme