Asayiş
  • 4.7.2009 00:00

'TÜRK ESCOBAR' YAKALANDI!..

Avrupa ve Türkiye'de çeşitli suçlara karıştığı öne sürülen "Türk Escobar" lakaplı Ramazan Yıldız, adamı olduğu iddia edilen 39 kişiyle birlikte İstanbul'da gözaltına alındı.


Edinilen bilgiye göre, alınan bir ihbar mektubunu değerlendiren Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Yıldız'ın liderliğini yaptığı ileri sürülen bir şebekenin haraç ve tehdit olaylarına karıştığını tespit etti. Uzun süre takip edilen şebeke, bir süre sonra tamamen deşifre edilince operasyon için harekete geçildi. Özel Harekat Polisi'nin desteğinde 100 ayrı adrese 300 polisle eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda Ramazan Yıldız ve 39 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev, işyeri ve göstermiş oldukları yerlerde yapılan aramalarda, çok sayıda tabanca ve bu tabancalara ait mermi ele geçirildi. Ele geçirilen silahlar arasında uzi ve uzun namlulu silahların da yer aldığı görüldü. Sabaha karşı gerçekleştirilen operasyonda yakalanan şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. Ele geçirilen silahlar ise incelenmek üzere Kriminal Polis Laboratuarı'na gönderildi.


Şüphelilerin; polis tarafından aranan kişileri tespit ettikten sonra ihbar tehdidiyle haraca bağladıkları, zengin işadamlarından haraç istedikleri, vermeyenleri ise kaçırıp işkence yaptıkları, ranta açık arsa peşindeki işadamlarının adres bilgilerini emlakçılar üzerinden temin edip bu şahısları tehdit ettikleri iddia edildi.


Operasyon kapsamında bazı polislerin de gözaltına alındığı belirtildi. Şüpheli polislerin rüşvet almak ve bazı tehdit olaylarında diğer zanlılarla ortak hareket etmek suçlarından gözaltına alındıkları öğrenildi.


1999 yılında düzenlenen bir operasyonda, yaklaşık 200 kişiyle birlikte yakalanan "Türk Escobar" lakaplı Ramazan Yıldız'ın 15 ayrı uyuşturucu ve silah kaçakçılığı şebekesini yönettiği iddia edilmişti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:29

İLGİLİ HABERLER