
TÜRK-İŞ BAŞKANI'NDAN RADİKAL YAYIN YÖNETMENİNE MEKTUP
İSTANBUL - Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmet Berkan'a bir mektup göndererek, işten çıkarmaları kınadı.Türkiye Gazeteciler Sendikası'ndan (TGS) yapılan yazılı açıklamaya göre, Salih Kılıç, İsmet Berkan'a gönderdiği mektupta şunları kaydetti:
''Gazetenizden, Konfederasyonumuza bağlı Türkiye Gazeteciler Sendikası üyesi gazetecilerin de bulunduğu 41 çalışanın işten çıkarılarak ekmeğinden edilmesi, ülkemizde çalışma barışına vurulmuş ağır bir darbedir.
Ayrıca, bir süreden bu yana gazetenizde çalışanların sesi olan değerli gazeteci-yazar Atilla Özsever'in, ülkemizin Avrupa Birliği sürecinde en çok ihtiyacı olan sosyal diyalog anlayışının simgesi olan 'Sosyal Forum' köşesinin kaldırılması da, emeğin ve emekçilerin sesinin bir kere daha kesilmesi çabalarının son örneği olarak değerlendirilmektedir.
Dileğimiz, ülkemizde sendikal hak ve özgürlüklere kavuşmuş, özgürlüğünü kendi sendikal örgütlü gücünden alan bir Türk basınının bir an önce oluşmasıdır.''
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:39