
TÜRK KIZININ EROTİK ANILARI OLAY ÇIKARACAK...
Ve sansasyon yaratan kitap nihayet Türkiye’de... Emekli Başkonsolos Yüksel Tamtekin’in kızı Selin Tamtekin’in ‘Deniz Goran’ takma ismiyle yazdığı ve genç bir kadının kendinden yaşça büyük 10 erkekle yaşadığı maceraları anlatan “Türk Diplomatın Kızı”, Okuyan Us tarafından yayımlandı. Geçen ay başında Beautiful Books-Burning House tarafından “The Turkish Diplomat’s Daughter” adıyla İngiltere’de piyasaya sürülen kitap, City Life dergisi tarafından “Ayın umut vaat eden kitabı” ilan edilmiş, Bookseller’a da kapak olmuştu.
FAHİŞE İLAN EDİLDİ
Ancak kitaba ilişkin asıl tartışma Tamtekin’in “Kitapta kendimi anlattım” açıklamasından sonra Türkiye’de ‘yerli Salman Rüşdi’, hatta ‘fahişe’ ilan edenler bile oldu. Bu hakaretlerden sonra paniğe kapılan Tamtekin, “Londra’daki yayınevinin yetkilileri ‘Bu kadın benim dersen, kitap daha çok satar, lütfen sahiplen” dediler. Bu işleri bilmediğim için ‘Peki’ dedim. Kitaptaki kadın hem benim, hem değilim. Tabii ki daha ilgi çekici olsun diye bir sürü şeyi kurguladım. Karakterimi daha da güçlendirmek için birtakım numaralar çektim, olmayan şeyler ekledim” sözleri de eleştirilerin dozunu düşürmedi. Bu gelişmelerden sonra yazarın menajeri Ufuk Uyanık, Londra’daki Maddox Art Galerisi’nde yapılan tanıtımda “Türkiye’de çıkan negatif haberlerden dolayı kitabın Türkçe baskısını erteledik” açıklamasında bulundu.
Ancak kısa bir süre sonra fikir değiştiren Tamtekin, “Bu kitabı Türkiye’de yayınlama hakkım olduğunu düşünüyorum. Kitabımın arkasında duracağım” dedi ve Okuyan Us Yayınevi’yle anlaştı. Satış rekoru kırması beklenen kitap bugün piyasada olacak.
33 yaşında sanat tarihçisi
Eski Sydney Başkonsolosu ve Ressam Yüksel Tamtekin’in kızı Selin Tamtekin, 33 yaşında... Norveç doğumlu. Çocukluğu Almanya ve Avustralya’da geçmiş... 20 yaşından beri İngiltere’de yaşıyor. Kendini daha iyi ifade ettiğini düşündüğü için İngilizce yazıyor. Sanat tarihi eğitimi aldıktan sonra beş yıl Londra’daki Türk Konsolosluğu’nda görev yapmış. Halen Londra’da bir sanat galerisinde çalışıyor. Genç yazarın kitabı yakında Macaristan, İtalya, Almanya, Çin ve Yunanistan’da da yayımlanacak.
‘Seks oyununun kuralları değişiyor’
Okuyan Us kitap için hazıladığı bültende kitabı “Deniz Goran; Londra, Cenova, Türkiye ve Bangledeş gibi global coğrafyada geçen “Türk Diplomatın Kızı’nda” ikiyüzlülüğün hâlâ yerelliği aşamadığını da gösteriyor. İnternette en fazla seks kelimesini arayan, ancak bu konuda konuşmayı sevmeyen bir milletin çocukları, şimdi uluslararası arenada öne çıkmış bir Türk kızının kendi dilinde ülkesini sarsmasına da hazır olmalı. Seks, para ve güç oyunlarının kuralları değişiyor” sözleriyle tanıttı.