Gündem
  • 25.7.2023 13:13

Türkan Sabancı'ya düzenlenen gizli kayıt skandalında akla zarar ifadeler

Türkan Sabancı'ya düzenlenen gizli kayıt skandalında bomba gelişme! Hemşire ilk kez konuştu

Merhum iş insanı Sakıp Sabancı'nın eşi Türkan Sabancı, geçtiğimiz haftalarda aile bireylerinin sağlık durumlarıyla ilgili doktorlarla yaptığı bir toplantıyı gizlice kayda alan hemşireden şikayetçi olmuştu. Yaşanan skandal olayın ardından iddiaların odak noktasındaki hemşirenin ifadesi ortaya çıktı.

Türkiye'nin en zengin ve en köklü ailelerinden biri olarak ön plana çıkan Sabancılar, son günlerde gizli kayıt skandalıyla gündeme geliyor. 

İddialara göre merhum iş insanı Sakıp Sabancı'nın eşi Türkan Sabancı, 6 Aralık 2022 tarihinde Sakıp Sabancı Müzesi olan Atlı Köşk'te aile bireylerinin sağlık durumlarına ilişkin bir toplantı gerçekleştirdi.

Aileye dair özel ayrıntıların ele alındığı toplantıda alanında uzman 4 doktor ve bir de hemşire yer aldı. Ancak toplantı başladığı esnada hemşire Mukaddes S. konuşulanları gizli bir şekilde kayıt altına almaya başladı.

Durumu fark eden Türkan S. ise hemen müdahale ederek ses kaydı alınmasını engelledi. 

Skandal olayın ardından söz konusu kayıt ile ilgili yaşananlar, toplantıya katılanlar tarafından tutanak altına alındı. 

Tutanakta Mukaddes S.'nin toplantıda rıza dışı şahsi telefonu ile ses kaydı aldığı, kendisinin de kayıt yaptığını kabul ettiği ifade edildi.

Hemşirenin işine son verilirken, Türkan Sabancı ailenin avukatları aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Şikayet dilekçesinde şüphelinin kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması suçunu işlediğini bu nedenle cezalandırılması gerektiği bilgilerine yer verildi.

Türkan Sabancı'nın şikayeti üzerine savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

Sabancı ailesinde yaşanan bu skandal olay akıllara İngiltere Kraliyet Ailesi'nin unutulmaz ismi Prenses Diana'yı getirdi. Galler Prensesi, Prens Charles ile evli olduğu dönemde sıkıntılı bir süreç yaşıyor ve kendisini çıkmazda hissediyordu. Kraliyet ailesinde yaşadıklarını, evliliğini ve iç dünyasındaki karmaşayı psikoloğuna anlatan Diana'nın seansları gizlice ses kaydına alındı. Prenses Diana'nın evliliği ve ailesi hakkında kötü yorumlar yaptığı hem aileye hem de basına servis edildi. 

Savcılığın yürüttüğü soruşturma kapsamında skandalların odağında yer alan Mukaddes S.'nin ifadesi alındı ve Sabah Gazetesi bu bilgilere ulaştı.

Mukaddes S., olay günü yapılan toplantıda evin idari işler müdürü Osman G.'nin nöbet konusuyla ilgili değişikli olmadığını söylediği ve konu üzerinde tartışmaya başladıklarını ifade etti.

Tartışma esnasında evin uşağı olan Ebru Y.'nin bir anda kendisine yönelerek 'Kayıtmı alıyorsun sen?' diyerek çıkıştığını ve diğer çalışanların başına dikilerek elinden zorla telefonu aldığını anlatan Mukaddes S., asla kayıt almadığını isnatların asılsız olduğunu dile getirdi.

"AĞIR HAKARET VE TEHDİTLERE MARUZ KALDIM"

Telefonunu doğru nöbet listesini göstermek için çıkardığını söyleyen hemşire, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kendilerine kayıt almadığımı göstermeme rağmen ağır hakaret ve tehditlere maruz kaldım. Bana kendisini şikayet ederlerse işsiz kalacağımı ve hiçbir yerde çalışamayacağımı söylediler. Daha sonra Ebru Y., bana Türkan Sabancı'nın yanına gitmemi ve kendisiyle ilgilenmemi söyleyerek masadan kalkmamı istedi. Ben masadan ayrıldıktan sonra hakkımda tutanak hazırladıklarını öğrendim. Tutanakta yazılanları kabul etmiyorum.

Tazminatsız bir şekilde işten atıldığını fakat daha sonrasında Türkan Sabancı'nın kendisiyle iletişime geçtiğini söyleyen Mukaddes S., Sabancı'nın şahsi hemşiresi olması istediğini söylediğini fiyatta anlaşamadıkları için reddettiğini belirtti.

<p><span style="color:#000000"><strong>Tazminatsız bir şekilde işten atıldığını fakat daha sonrasında Türkan Sabancı'nın kendisiyle iletişime geçtiğini söyleyen Mukaddes S., Sabancı'nın şahsi hemşiresi olması istediğini söylediğini fiyatta anlaşamadıkları için reddettiğini belirtti.</strong></span></p>

17 / 17

Olayın üzerinden 6 ay geçtikten sonra Sabancıların şikayette bulunmalarının amacının tazminatı vermemek olduğunu söyleyen hemşire, taraflar hakkında suç duyurusunda bulunacağını da sözlerine ekledi.

Güncellenme Tarihi : 25.7.2023 13:24

İLGİLİ HABERLER