TURKCELL TELSİM'İ SATIN ALACAK MI?... İŞTE TURKCELL GENEL MÜDÜRÜ'NÜN AÇIKLAMASI
İSTANBUL - Turkcell Genel Müdürü Muzaffer Akpınar, Telsim'e talip olmadıklarını söyledi.
Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) bu yıl ikincisini hazırladığı 'Türkiye'nin En Büyük İlk ve İkinci 500 İhracatçı Firması' araştırmasının sonuçları, TİM Başkanı Oğuz Satıcı'nın Çırağan Sarayı'nda katıldığı basın toplantısı ile açıklandı. Toplantıda Turkcell ile TİM'in işbirliği çerçevesinde hazırlanan TİM Haber Servisi hizmetinin de tanıtımı gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşması sırasında soruları cevaplandıran Turkcell Genel Müdürü Akpınar, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) satışını planladığı Telsim'e talip olmadıklarını belirterek, ''Şu an 3 oyuncu pazarda. 3 şirketle yola devam edebiliriz. Bence bu sağlıksız değil. Telsim'e talip değiliz. Şu andaki kararımız bu. Bugün gördüğümüzden farklı manzaralar ve teklifler olursa o ayrı. Ama bugün hiçbir niyetimiz yok'' dedi.
Akpınar, Turkcell'in 21 milyon abonesine 300'ün üzerinde hizmet verdiğini, kendisinin de bir zamanlar New York ve Bağdat'a mal satmaya çalışan bir ihracatçı olduğu için ihracatçı için bilginin ne kadar önemli olduğunu bildiğini kaydetti. Akpınar, ''TİM SMS Haber Servisi ile ihracatçılarımız haberler, duyurular, ihracat rakamları, döviz ve faiz yorumları, enflasyon verileri, sanayi üretim endeksi gibi bilgilere ulaşabilecekler'' diye konuştu. Akpınar TİM SMS Haber Servisi'nin faturalı hatlar için aylık 4 milyon lira, ön ödemeli hatlar için günlük 2 kontör üzerinden ücretlendirileceğini ifade etti.
Toplantıda konuşan TİM Başkanı Oğuz Satıcı da kazan-kazan stratejileri doğrultusunda Turkcell ile GSM servisinden daha iyi şartlarda maliyet imkanı sağlayacak bir çalışmayı gelecek günlerde bitireceklerini söyledi ve diğer GSM operatörleriyle de çalışmalar yapabileceklerini belirtti. Satıcı, ayrıca finans sektörüyle de bir dizi işbirliği yapacaklarını sözlerine ekledi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:44