Dünya
  • 30.4.2015 20:06

Türkiye Başkonsolosluğu’na yumurtalı saldırı

Yüzünü kapatan bir grup öğrenci banka ve dükkanlara yumurta ve taş atarak zarar verirken Türkiye Milano Başkonsolosluğu'na da yumurta atıldı.

Expo karşıtı No Expo hareketi, dün başladığı 5 günlük protesto gösterilerine bugün de öğrenci hareketiyle devam etti. Yaklaşık bin öğrenci Milano şehir merkezinde gerçekleştirilen yürüyüşte polis yoğun güvenlik önlemleri aldı. Yüzünü kapatan bir grup öğrenci banka ve dükkanlara yumurta ve taş atarak zarar verirken Türkiye Milano Başkonsolosluğu'na da yumurta atıldı. Bir iş ve işçi bulma firması aracılığıyla gönüllü çalışan arayan Expo'yu “Expo için bedava çalışmayacağım” sloganıyla protesto eden öğrenciler söz konusu firmanın binasına gaz bombaları ve taşlarla saldırdı. Polisin müdahalesi üzerine öğrenciler geri çekildi ve iki taraf karşı karşıya gelmedi.

Protestocular aynı zaman da yol üzerindeki binalardan birinde İtalyan bayrağı açarak kendilerini protesto eden bir adamı da yumurta yağmuruna tuttular. Gösterilere katılan bir öğrenci protestonun amacını “Expo gönüllü adı altında 18 bin öğrenciyi bedava çalıştırmak istedi. Buna karşı çıkıyoruz çünkü kimse parasız çalıştırılamaz. Burada çalışan firmalar bu işlerden para kazanıyorlar, bu nedenle kabul edilemez. Bunun yanı sıra Expo modeline karşıyız. Gıda ve beslenmeden bahseden bir model McDonal's, Coca Cola gibi GDO'lu besinler üreten firmalarla işbirliği yapamaz. Expo kendi içinde çelişiyor” sözleriyle ifade etti.

Expo karşıtı gösterilere karşın İtalyan emniyet birimleri ise alarma geçti. Almanya ve Fransa başta olmak üzere pek çok grubun Milano'ya protesto gösterilerine katılmak için gelmesi bekleniyor. Yarın yapılacak gösteriye 30 bin kişinin katılacağı söyleniyor. İtalyan emniyet güçleri ise dün yaptıkları baskınlarda molotof kokteyli yapımında kullan malzemeler bulunduran 25'i yabancı 26 kişiyi gözaltına almıştı. 15 Fransız vatandaşıyla 3 Alman vatandaşının ülkeden çıkarılmasına karar verildi. 

BURAK ORTAHAMAMCILAR

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:44

İLGİLİ HABERLER