Gündem
  • 3.6.2014 10:00

Türkiye büyük tuzaktan kurtuldu

Geleceği öngören kitabı ile tanınan Friedman, Türkiye’nin Avrupa’nın en dinamik ülkesi olduğunu belirterek, “Türkiye, Avrupa Birliği tuzağından kurtuldu. Bu da sizin önünüze çok ciddi fırsatlar açıyor. Türkiye AB’ye katılısra hakikaten mucize olurdu ama iyi bir mucize olmazdı” dedi.

Stratfor Enstitüsü’nün kurucusu Dr. George Friedman, Türkiye’nin kesinlikle Avrupa’nın en dinamik ekonomisi olduğunu belirterek, “Türkiye, Avrupa Birliği tuzağından kurtuldu. Bu da sizin önünüze çok ciddi fırsatlar açıyor” dedi. Anadolu Aslanları İşadamları Derneği’nin (ASKON) ‘Ekonomi Raporu’nun tanıtımı dolayısıyla düzenlenen panelde konuşan Friedman, Türkiye’nin ekonomik büyümesinin yanında, içeride ve dışarıda siyasi olgunluğa ulaştığını da söyledi. ‘Gelecek 100 yıl ve 21. Yüzyıl Öngörüleri’ adlı kitabı ile uluslararası alanda dikkatleri çeken Friedman “2006 senesinde kendi meslektaşlarıma ‘Türkiye çok önemli bir bölgesel güç olacak’ dediğim zaman beni pek de ciddiye almamışlardı, Türkiye’nin başarısı, haklı çıktığım için beni çok memnun ediyor” diye konuştu.

Avrupa’nın en dinamiği

Friedman “2009 senesinde Türkiye’yi ziyaret ettiğimde de ‘Türkiye AB’ye katılmamalı’ demiştim. Çok da hoş karşılanmadı bu yorumum aslında. O zaman, Türkiye, AB’ye katılırsa çok mucizevi bir şey olacak diye düşünülmüştü. Evet hakikaten bir mucize olurdu ama iyi bir mucize olmazdı”değerlendirmesinde bulundu.Türkiye’nin şu anda Avrupa’nın en dinamik ekonomisi olmasının yanında son derece de dengeli bir ekonomisi olduğunu vurgulayan Friedman “Finansal birtakım krizler olur, ama nerede olmuyor ki? Siyasi krizler de oluyor, ama bu da nerede olmuyor ki? Türkiye, kesinlikle Avrupa’nın en dinamik ekonomisi” dedi. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:32

İLGİLİ HABERLER