Türkiye-İsrail ilişkilerinde ilk hamle

••1 dk okuma
Türkiye-İsrail ilişkilerinde ilk hamle

Hızlı Özet

“Türkiye-İsrail siyasi istişarelerinin Çarşamba günü Ankara'da Dışişleri Bakanlığı'nda yapılması bekleniyor. Siyasi istişarelerin başlamasıyla normalleşme sürecinde, çok boyutlu ilişkilerin geliştirilmesi yönünde adımlar atılması ve karşılıklı ziyaretlerin artması hedefleniyor.”






Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleşmesi sürecinde taraflar 2010 yılından bu yana ilk kez Çarşamba günü siyasi istişarelerde bulunacak.



AA'nın edindiği bilgiye göre, taraflar arasındaki siyasi istişarelere, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın ve İsrail Dışişleri Bakanlığı Genel Direktörü Yuval Rotem başkanlık edecek.



DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDA...



Türkiye-İsrail siyasi istişarelerinin Çarşamba günü Ankara'da Dışişleri Bakanlığı'nda yapılması bekleniyor. Siyasi istişarelerin başlamasıyla normalleşme sürecinde, çok boyutlu ilişkilerin geliştirilmesi yönünde adımlar atılması ve karşılıklı ziyaretlerin artması hedefleniyor.



Bu çerçevede Türkiye'den bir bakan, gelecek hafta İsrail'e ziyaret gerçekleştirecek.



İsrail'in 31 Mayıs 2010'da, Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine müdahale ederek 9 Türk vatandaşını öldürmesi ve ağır yaralanan 1 vatandaşın da sonradan hayatını kaybetmesi, iki ülke ilişkilerinin krize girmesine neden olmuştu. İlişkiler, İsrail'in özür dilemesi, kurbanların ailelerine ödenecek tazminatı Türkiye'ye iletmesi ve Gazze'ye insani yardımların başlatılmasıyla normalleşme sürecine girmişti. Son olarak tarafların büyükelçileri karşılıklı olarak göreve başlamıştı.



Ankara'da yapılacak siyasi istişareler, 2010'dan bu yana ilk olma özelliği taşıyacak.




Bu haber 460 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Trump'ın mitinginde küfürler havada uçuştu
Dünya

Trump'ın mitinginde küfürler havada uçuştu

ABD Başkanı Donald Trump, ara seçimler öncesinde Ohio'da düzenlediği mitingde küfürlü ifadelerle Demokratları hedef aldı. Sporculardan ekonomiye, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'den Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a kadar birçok başlıkta konuşan Trump, "mücadele etmeye devam etmeleri hoşuma gidiyor" dedi.

Habervitrini11558 Görüntüleme
Mekke ittifakı.. Pakistan, Yemen'deki savaşa dahil oldu!
Dünya

Mekke ittifakı.. Pakistan, Yemen'deki savaşa dahil oldu!

Güvenilir bir Pakistan kaynağı, Suudi Arabistan Krallığı ve Pakistan İslam Cumhuriyeti'nden üst düzey askeri yetkililerin bir araya geldiği stratejik bir toplantının Riyad'da yapıldığını açıkladı. Bu toplantı, caydırıcılığı artırmak ve özellikle Yemen'deki Husi milislerinden kaynaklanan, ulusal çıkarları ve bölgesel güvenliği hedef alan artan tehditlere karşı mevcut seçenekleri değerlendirmek amacıyla yapılan ortak çabaların bir parçasıydı.

Habervitrini10274 Görüntüleme
Netanyahu Erdoğan hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde dava açıyor.. İşte nedeni
Dünya

Netanyahu Erdoğan hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde dava açıyor.. İşte nedeni

Bu davanın büyük sonuçlar doğurması beklenmiyor. Ne İsrail ne de Türkiye Roma Statüsü'nü onaylamadı ; bu da ikisinin de Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin yetkisini tanımadığı anlamına geliyor. İsrail'in bu hamlesi, Türkiye'nin Netanyahu'nun tutuklanmasına yol açacak bir Interpol kırmızı bülteni çıkarmaya yönelik çabasına bir yanıt gibi görünüyor.

Habervitrini10354 Görüntüleme
Netanyahu ve siyonistler şokta.. Arap ve Filistinli partiler İsrail'deki seçimine katılıyor
Dünya

Netanyahu ve siyonistler şokta.. Arap ve Filistinli partiler İsrail'deki seçimine katılıyor

Hakimler, Balad liderinin başvurusunu reddettikten sonra, Ra'am, Ortak Liste ve milletvekili Ofer Cassif'in ırkçı kışkırtma ve İsrail'e karşı silahlı çatışmayı destekleme kriterlerini karşılamadıkları için yasaklanmayı haklı bulmadıklarını belirtti.

Habervitrini13462 Görüntüleme