Gündem
  • 11.8.2022 18:30

Türkiye-İsveç ve Finlandiya ile mutabakat toplantısı 26 Ağustos'ta

Türkiye-İsveç ve Finlandiya ile ilk mutabakat toplantısı 26 Ağustos'ta yapılacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya verdikleri taahhütleri yerine getirmediklerini görüyoruz, 26 Ağustosta Türkiye-İsveç ve Finlandiya ile ilk mutabakat toplantısı yapılacak.

Bakan Çavuşoğlu: (İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik süreci) Henüz bu belgeler ve açıklamalarda taahhüt ettiklerini yerine getirmediklerini görüyoruz ama biz somut adımlar görmek istediğimizi söylüyoruz. Onlar da Ağustos ayını teklif ettiler, 26 Ağustos'ta bu mekanizma inşallah ilk toplantısını gerçekleştirir.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 13. Büyükelçiler Konferansı'nda açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, "Henüz bu belgeler ve açıklamalarda taahhüt ettiklerini yerine getirmediklerini görüyoruz ama biz somut adımlar görmek istediğimizi söylüyoruz. Onlar da Ağustos ayını teklif ettiler, 26 Ağustos'ta bu mekanizma inşallah ilk toplantısını gerçekleştirir" dedi.

Çavuşoğlu, Henüz bu belgeler ve açıklamalarda taahhüt ettiklerini yerine getirmediklerini görüyoruz ama biz somut adımlar görmek istediğimizi söylüyoruz. Onlar da Ağustos ayını teklif ettiler, 26 Ağustos'ta bu mekanizma inşallah ilk toplantısını gerçekleştirir." dedi.

Suriye'ye harekat mesajı
Suriye'ye yönelik olası harekat ile ilgili konuşan Bakan Çavuşoğlu, "Harekat ile ilgili başka ülkelerle takvim oluşturmayız. Suriye ile şu anda direkt bir temas söz konusu değil. İstihbaratlar arası görüşmeler yeniden başladı." ifadelerini kullandı.

 

Güncellenme Tarihi : 11.8.2022 18:41

İLGİLİ HABERLER