Ekonomi
  • 22.9.2022 10:58

Türkiye NAVTEX yayınladı Yunanistan tutuştu.. Eyvah Türkler gazı buldu

NAVTEX sonrası Yunanistan'da "Türkiye doğal gaz buldu" paniği

Türkiye, Akdeniz'de Oruç Reis için yeni bir NAVTEX ilan ederken, Yunan basını gelişmeyi "Akdeniz'de gaz sahası bulundu" şeklinde servis etti. Oruç Reis sismik araştırma gemisi, kıta sahanlığı ve doğal kaynak aramaları başta olmak üzere her türlü jeolojik, jeofizik, hidrografik ve oşinografik araştırmaları gerçekleştirebiliyor.

Dünyadaki tam donanımlı ve çok amaçlı ender araştırma gemilerinden biri olan Oruç Reis'te, 2 ve 3 boyutlu sismik, gravite, manyetik olarak jeofizik araştırması yapılabiliyor. Gemi, 8 bin metre derinliğe kadar 3 boyutlu, 15 bin metre derinliğe kadar iki boyutlu sismik operasyonları gerçekleştirebiliyor.

Türkiye'nin sismik araştırma gemilerinden Oruç Reis için yeni NAVTEX ilanı yayınlandı. Oruç Reis, 6 ay boyunca Akdeniz'de gaz rezervi arayacak. Oruç Reis'in çalıştığı alana yakın bir bölgede Albülhamid Han sondaj gemisi de çalışmalarını sürdürüyor. Yörükler 1 kuyusunda çalışma yapıyor, 7 Ekim tarihine kadar çalışmalarını sürdürecek.

GENİŞ YANKI UYANDIRDI

Elde edilen bilgilere göre, iki geminin aynı noktada çalışması Yeni bir keşif mi var?" sorularını ortaya koydu. Önümüzdeki süreçte bu iki geminin buradaki çalışmalarından yeni bir haber gelebilir. İki geminin çalışmaları Yunan basınının da gündeminde. "Abdülhamid Han'ın faaliyet gösterdiği Antalya Körfezi açıklarında doğal gaz yataklarının bulunduğuna yönelik işaretler var" bilgileriyle Yunan basınında haberler paylaşıldı.

Oruç Reis bir süredir Filyos limanındaydı. Modernize edilen gemi 3 boyutlu araştırma yapabilecek. Tüm çalışmalar tamamlandıktan sonra görevine başlayacak. Tüm bu gelişmeler gözlerin Antalya Körfezi'ne çevrilmesine sebep oldu.

Güncellenme Tarihi : 23.9.2022 12:55

İLGİLİ HABERLER