Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, MHP Mersin Milletvekili Ali Öz’ün, Türkiye’deki depresyon vakaları, antidepresan ilaç kullanımı ve alınan önlemlerle ilgili bir dizi soruyu içeren soru önergesini cevapladı. Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine göre Türkiye’de son 5 yılda antidepresan tüketiminin yüzde 56 oranında arttığını belirten Müezzinoğlu, 2008 yılında 16 milyon 537 bin 260 kutu olan antidepresan tüketiminin 2012’de 25 milyon 958 bin 725 kutuya yükseldiğini anlattı. Müezzinoğlu, “Söz konusu artışın birden fazla sebeplerinden biri de, bu ilaçların diğer branş hekimlerince de reçete ediliyor olması. Antidepresan tüketimindeki artış nedenleri; depresyon tedavisinin özelliği, antidepresanların başka rahatsızlıkların da tedavisinde kullanılması ve hizmette ulaşılabilirliğin artışı gibi etkenlere dayanmaktadır” dedi.
Türkiye’nin korkutan antidepresan raporu

Hızlı Özet
“Türkiye’de son 5 yılda antideprasan ilaç kullanımı yüzde 56 oranında arttı”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kovid-19 aşısını üreten Türklerin Biontech tesisi kepenk indiriyor
BioNTech'te pandemi sonrası başlayan dönüşüm yeni bir aşamaya geçti. Şirket, yıllarca Kovid-19 aşısı üretiminde kritik rol oynayan tesislerini kademeli olarak kapatacak.

Ölümcül salgın hızla yayılıyor: Vaka sayısı 8 bini aştı
KDC Sağlık Bakanlığının verilerine göre, ülkenin 7 eyaletindeki 63 bölgede etkili olan salgında vaka ölüm oranı yüzde 48'in üzerinde kaydedildi. Buna göre, doğrulanmış vaka sayısı 8 bin 67 olarak kaydedilirken, hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 901 oldu.

Covid aşısıyla milyarlar kazanan BioNTech'ten şaşırtan karar
BioNTech, Covid-19 aşısına yönelik talebin düşmesinin ardından üretim stratejisinde değişikliğe giderek Almanya ve Singapur'daki bazı tesislerini kapatma kararı aldı. Karardan yaklaşık 1800 çalışanın etkilenmesi bekleniyor.
Sigara bırakma polikliniklerine 8 ayda yaklaşık 180 bin başvuru yapıldı
Sağlık Bakanlığınca tütün kullanımının azaltılması ve sigarayı bırakmak isteyen vatandaşların danışmanlık hizmetlerine erişiminin artırılması amacıyla yaygınlaştırılan sigara bırakma polikliniklerine, bu yılın 8 ayında 179 bin 779 başvuru yapıldı.