İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki'nin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ile Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde çok sayıda Uygur Türkü'nün ölmesi ve yaralanmasına neden olan olayları görüştüğü bildirildi.
Mutteki ve İhsanoğlu'nun da ''Bölgedeki gelişmelerden endişe duydukları, bölgedeki Müslümanların hak ve hukukunun korunması için Çinli makamlarla konuyu görüşmenin gerekli olduğu konusunda görüş belirttikleri'' kaydedildi.
İranlı Bakan'ın, Çin Dışişleri Bakanı ile olaylara ilişkin görüşme yapacağı ifade edildi.
Mutteki ve Davutoğlu'nun, ayrıca Almanya'da mahkemede, tanık Merve Şirbini'nin hakim ve polislerin gözünün önünde sanığın bıçaklı saldırısı sonucu öldürülmesi konusunu da görüştükleri ve cinayeti kınadıkları kaydedildi.
Bakanların, Alman hükümetinden, cinayetin sorumlularının yargılanmasını talep ettikleri belirtildi.
TÜRKİYE VE İRAN ÇİN VAHŞETİNİ GÖRÜŞTÜ...

Hızlı Özet
“İran Dışişleri Bakanlığı, Mutteki'nin Davutoğlu ve İhsanoğlu ile yaptığı telefon görüşmelerinde Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki gelişmelerin ele alındığını açıkladı.”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Atina'da "Türkiye saldırır" korkusu ters tepti! Miçotakis geri adım attı!
Yunanistan siyasetinde Türkiye korkusu ve iç krizler tepe noktasına ulaştı. Kathimerini gazetesinin aktardığına göre, Yunan hükümeti iç siyasetteki sıkışmışlığı aşmak için Türkiye provokasyonlarına sarılırken, Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis’in "Uzun süreli hükümet boşluğunda Türkiye bizden bir şeyler alıyor, Evros ve Kardak’ı unutmayın" dedi. Yunan muhalefeti ise hükümeti halkı Türk korkusuyla manipüle etmekle suçladı.

Dünyanın en büyük şii mezarlığından görüntüler
Irak'ın güneyindeki Şii kutsal şehri Necef'te bulunan Vadi el-Selam mezarlığı, ailelerin IŞİD kurbanlarını defnetmesiyle normalden iki kat daha hızlı genişliyor.

ABD'den İsrail'e yönelik yaptırımlara yeşil ışık
ABD merkezli Axios'un iki kaynağa dayandırdığı haberine göre Trump, İngiltere Başbakanı Andy Burnham ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Londra'nın İsrail yerleşimlerine yönelik yaptırım kararına itiraz etmedi.

Zelenskiy Moldova’da İHA saldırısında ölümden döndü
Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin uçağının dün Moldova’dan kalkış yaptığı sırada neredeyse bir İHA tarafından vurulmaktan kıl payı kurtulduğunu ifade etti.