Gündem
  • 11.4.2006 13:02

TÜRKİYE'DE YAŞAYAN YABANCI KADINLARIN GÖZÜYLE TÜRKİYE

Washington Times gazetesi, Anastasia B. Ashman ve Jennifer Eaton Gökmen tarafından derlenen ve 29 yabancı kadının tecrübelerini içeren "Türkiye’de yaşayan Yabancı Kadınların Gözüyle Türkiye" kitabını okuyucularına tanıtırken Türkiye’nin AB üyeliğine desteklemeyen Batılıların Türkiye’nin Batı kültürü ile bağdaşmadığını, Arapların ise, Atatürk’ün reformlarından dolayı gerçek bir Müslüman ülkesi olmadığını öne sürdüklerine dikkat çekti.
      Gazetenin köşe yazarlarından Tulin Daloğlu, "Köprüler inşa ederken" başlıklı yazısında Türkiye’den sık sık Batı ile Doğu arasında bir köprü gibi sözedildiğine işaret etti.
      "Bazan bu köprü Batı ile Doğu arasında anlayış demektir.
      Bazan da uygarlıklar çatışması ortamında umut demektir" ifadesi kullanılan yazıda kitaba konu olan köprü için zamanın benzersiz olduğu belirtildi.
      Washington Times kitaptan Göreme’de ev satın alan yabancı kadının bunu kutlamak için kurban kesmek yerine kentin Ramazan davullarını onarmayı tercih etmesi örneğini verdi.
      Washington Times, kitabın Türkiye’deki yabancı kadınların tecrübelerinin samimi bir biçimde yansıttığını belirterek "Ancak bir köprü olmanın ne demek olduğu konusunda yeniden soru işaretleri yarattı. Bu kadınların gözüyle Türklerin çeşitli etnik ve kültürel ortamlardan geldikleri bize anımsatılıyor. Türkiye, Batı ve Doğu’nun karıştığı bir erime potası" yorumunu yaptı.
      Kitabın köprünün "doğru istikamete" gittiğini net bir biçimde ifade ettiğini kaydeden Washington Times, "Ancak Batı ve Doğu arasında karşılaşılan belirsizlikler göz önünde tutulursa homojen bir istikrar ve ülke çapında kalkınma sağlanıp sağlanmayacağını bilmek imkansız" diye yazdı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 08:07

İLGİLİ HABERLER