Gündem
  • 13.3.2020 21:54

Türkiye'den 9 ülkeye daha seyahat yasağı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, Korona Virüs tedbirleri kapsamında ''Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika, Avusturya, İsveç ve Hollanda'ya yapılan uçak seferleri 17 Nisan'a kadar durdurulacak'' dedi.

laştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ise korona virüsten dolayı okulların tatil edilmesinin duyurulmasıyla birlikte otogarlarda yolcu yoğunluğunun yaşanmaya başlandığına dikkat çekerek, “İnsanlarımızın mağdur olmaması için D2 ve B2 belge sahipli araçlarında sefer yapmalarına izin verdik. Böylece de yoğunluğu ortadan kaldırmış olacağız. Ankara-İstanbul, İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren hatlarında 13-14-15 Mart tarihlerinde ilave seferler koyduk. Ana hat ve bölgesel trenlerde ilave vagonlar koyuyoruz. Böylece YHT hatları ve bölgesel trenlerde 14 bin 350 ilave yolcu kapasitesi oluşturduk' dedi.

9 ÜLKEYE SEYAHAT YASAĞI

Bakan Turhan, havayolunda Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika, Avusturya, İsveç ve Hollanda'ya yapılan seferlerin yarın sabah saat 08.00 itibariyle 17 Nisan tarihine kadar durdurulacağını belirtti. Turhan, Bilim Kurulu'nun önerisi Sağlık Bakanlığı'nın kararları doğrultusunda uçak içi anonslar ile yolcu sağlık tanıtım kartlarının doldurulması dahil olmak üzere uyarıcı ve önleyici tedbirleri alıyoruz'' ifadelerini kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 13.3.2020 21:55

İLGİLİ HABERLER