Gündem
  • 12.5.2024 22:42

Türkiye'den Flistin'e verdikleri destek nedeniyle işini kaybeden akademisyenlere çağrı.. Bize gelin teklifi

Filistin'e verdikleri destek nedeniyle işini kaybeden akademisyenlere Türkiye'den çağrı: Üniversitelerimizin kapıları sizlere açık.


TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 11 Mayıs 2024 Cumartesi günü yaptığı açıklamada, "Siyonist baskılar" nedeniyle dünya üniversitelerinde işini kaybeden tüm akademisyenlere ülkesindeki üniversitelerin kapılarının açık olduğunu söyledi.

Bu, Meksika'daki MIKTA ülkelerinin parlamento başkanları toplantısına katılımının ardından Küba ziyaretinden dönüşü sırasında uçaktaki gazetecilere yapılan açıklamalarda geldi.

Gazetecilerden biri, Filistin'e verdikleri destek nedeniyle dünyanın dört bir yanındaki üniversitelerinden ihraç edilen öğrenci ve akademisyenler meselesini ve bu konuda neler yapılabileceğini sordu.

Kurtulmuş, gazetecinin sorusuna verdiği yanıtta, daha önce Mardin Artuklu Üniversitesi'nde düzenlenen uluslararası akademik sempozyumda bu konuyla ilgili davet yayınladığına dikkat çekerek, Filistin'le dayanışmaları nedeniyle zulme uğrayan akademisyenlere çağrısını yinelediğini vurguladı. .

Gazze'deki savaşı protesto etmek için Paris'teki Bilim Üniversitesi'nde öğrenci gösterisi/Reuters

Türkiye'nin dünyanın her yerinde zor durumlarla karşı karşıya kalan akademisyenlere her zaman kucak açtığına dikkat çekti.

Ayrıca Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk döneminde Almanya'daki Nazi zulmünden kaçan Yahudi bilim adamlarının Türkiye'ye gelerek burada bilimsel yaşamın gelişmesine önemli katkılar sağladıklarını belirtti.

TBMM Başkanı'ndan işini kaybeden tüm akademisyenlere çağrı

Kurtulmuş, "Dünyadaki üniversitelerde Siyonist baskılar nedeniyle görevlerinden ayrılmak zorunda kalan tüm akademisyenlere" davetiye gönderdi.

Bu baskılar nedeniyle görevden alınan tüm akademisyenlere Türkiye'deki üniversitelerin kapılarının açık olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz Nisan ayından bu yana Amerikan, Kanada, İngiliz, Fransız ve Hindistan üniversitelerinde İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşını reddeden ve üniversite yönetimlerinin İsrail üniversiteleriyle akademik işbirliklerine son vermesini talep eden protestolara tanık olunması dikkat çekiyor.

Erkek ve kadın öğrenci ve profesörlerden oluşan protestocular, üniversitelerinin Filistin topraklarının işgalini destekleyen ve İsrail ordusunu silahlandıran şirketlerden yatırımlarını çekmesini de talep ediyor.

Güncellenme Tarihi : 12.5.2024 22:48

İLGİLİ HABERLER