Yaşam
  • 27.6.2005 04:42

'TÜRKİYE'NİN HARİKASI'NI ORHAN PAMUK BELİRLEDİ...

Ankete Türkiye adına katılan yazar Orhan Pamuk, Edirne'deki Selimiye Camii'ni seçti.
 
ABD'nin ünlü haber dergisi Time, son sayısında "Avrupa'nın harikaları" nı belirledi... Ancak seçimi derginin editörleri değil, Avrupa'nın ünlü isimleri yaptı. Örneğin İngiliz yazar Peter Ackroyd, turistlerin pek uğramadığı ama Londralılar'ın bin yıldır alışveriş yaptığı "Smithfield et pazar"ını, İngiltere'nin harikası olarak belirledi. Ünlü tenisçi Boris Becker ise Almanya adına tercihini, Münih'teki muhteşem Allianz Arena stadyumundan yana kullandı.

Time dergisinin anketinde Türkiye adına seçimi ise, Orhan Pamuk yaptı. Ünlü yazar, oyunu Edirne'deki Selimiye Camii'den yana kullandı.

Pamuk, Selimiye için Time dergisine şunları yazdı: "Türkiye'de başka hiçbir Osmanlı eseri bir kenti görüntüsüyle bu kadar çok etkilemiyor. Gerçi Edirne birbirinden güzel tarihi eserlerle çevrili. Ancak Selimiye Camii ve harika kubbesi yanında hepsi çok küçük kalıyor."

:Sabah

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:26

İLGİLİ HABERLER