Gündem
  • 25.11.2022 16:35

Türkiye'nin yeni gözdesi Milli Muharip Uçağı Yunanistan'ın gündeminde!

Türkiye'nin 2023 yılında hangardan çıkması beklenen Milli Muharip Uçağı Yunanistan'ın gündemine oturdu. Milli Savaşçı olarak tanıtılan uçağın özelliklerine yer veren Yunan basını eleştirecek bir şey bulamayınca uçağın beklenenden daha geç filoya gireceğiyle ilgili yorumlara yer verdi.Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'nın (SSB) koordinasyonunda Türk Havacılık ve Uzay Sanayi'nin (TUSAŞ) ana entegratörlüğünü üstlendiği Milli Muharip Uçak Projesi'nde kritik aşamalar birer birer tamamlanıyor.

Türkiye’nin yeni gözdesi Milli Muharip Uçağı Yunanistan’ın gündeminde! Eleştirecek bir şey bulamayınca tek bir noktaya dikkat çektiler

Türkiye'nin en önemli savunma sanayisi projelerinden Milli Muharip Uçak'ın yapım sürecinde kritik bir aşama daha geçilirken, uçağın gövde ve kanat parçaları son montaj hattına taşınarak montaj çalışmaları başladı.

Bu aşamayla birlikte 18 Mart 2023'te hangardan çıkacak ilk prototipin birleştirme ve sistem entegrasyon çalışması da resmi olarak başlamış oldu.Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, "Bu işin ilk perdesini açıyoruz. İşimiz, uçağımız başarılı şekilde görev yaptığı zaman nihayete ermiş olacaktır. Önümüzde daha çok yol var" diye konuştu.

Milli Muharip Uçak, Yunan basınında da geniş yer buldu. Uçak'a 'Milli Savaşçı' diyen Yunan gazeteleri 2028 yılında itibaren Uçak'ın Türk filosuna katılacağını duyurdu.Aynı zamanda Yunan gazetesi Ta Nea'da dolaşan haberin devamında Türkiye'nin F-16'lar konusunda karamsar olduğuna yönelik iddialarda bulunuldu.

News.gr de Milli Muharip Uçak'la ilgili bilgilere yer verdi. Ta Nea ile aynı başlığı kullanan gazete, Uçak'a Milli Savaşçı dedi.

Capital.gr ise Uçak'ı tanıtarak analistlerin Türkiye'nin 'hevesinin kursağında' kaldığını söylediğini iddia etti. Hevesin kursakta kalması ise 2025 yılında çıkması planlanan uçağın yalnıca 3 yıllık bir gecikme yaşama ihtimali.

 

Güncellenme Tarihi : 25.11.2022 16:39

İLGİLİ HABERLER