Gündem
  • 31.8.2009 13:35

TÜRKİYE'YE 100 BİN ABD ASKERİ GELİYOR

ABD Başkanı Barack Obama seçim öncesi 142 bin ABD askerinin Irak'tan çekileceğini vaat etmişti. İşte Amerika bunun için düğmeye bastı... Irak'taki Amerikan askerleri önce İncirlik üssüne gelecek, buradan da ülkelerine dönecek.

İşte bu önemli rotanın üzerinde bulunan İncirlik'te bu yüzden hummalı bir hazırlık var. Akşam'ın haberine göre Pentagon'dan İncirlik Hava Üssü'ndeki 39'uncu Wing Komutanlığı'na gönderilen yazıda Irak'tan çekilecek askerlerin İncirlik'te toplanacağı ve sevkıyatın bu üs üzerinden sağlanacağı belirtiliyor.

100 BİN CONİ İNCİRLİK'TE KONAKLAYACAK

Yazıda '100 bin askerin konaklayacağı şekilde hazırlıklara başlansın' talimatı verildi. Yazı, askerlerin 2010 Ağustos ayında değil, Aralık ayı sonuna doğru gönderilmeye başlanacağını ortaya koydu.

YÜZLERCE EV KURULACAK

Talimatın gelmesinin hemen ardından 100 bin askeri ağırlamaya hazırlanan İncirlik Üssü'nde konaklama ve yemek gibi ihtiyaçların giderilebilmesi için lojistik çalışmalara başlandı.

ÇEKİLME 2011 YILINA KADAR SÜRECEK

Aralık ayında başlayıp 2011'e kadar sürecek çekilmede periyodik aralıklarla askerlerin İncirlik Hava Üssü'nde 10'ar gün konaklayacağı daha sonra kısım kısım ülkelerine gönderileceklerinin planlandığı öğrenildi. Üs içerisine yüzlerce prefabrik ev kurulması için de çalışmalar başladı. Askeri kargo uçakları ile askerlerin barınmasını sağlamak için Amerika'dan tonlarca malzeme İncirlik'e taşınırken, 'Çadırkent'i oluşturmak için inşaat çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.
ABD'nin üstte kullandığı MAC terminali sayısı da, sevkıyatın hızlanması için 3'ten 12'ye çıkarılıyor. Pist sayısının artırılması ve prefabrik evlerin inşası ise başladı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:26

İLGİLİ HABERLER