Gündem
  • 22.1.2023 14:40

Türkiye'yi etkisini altına alacak: Kar geliyor

Meteoroloji'nin son dakika açıklamasına göre, Türkiye'yi etkisi altına alacak sağanak yağmur ve kar yağışı için gün verildi. Peki İstanbul'a kar ne zaman yağacak? İşte haftalık hava durumu raporu...

Meteoroloji haftalık hava durumu raporunu yayımladı. Buna göre, 26 Ocak Perşembe gününden itibaren, sağanak yağmur ve kar yağışı Türkiye genelinde etkili olacak. Sıcaklıklar hissedilir şekilde düşecek. Peki İstanbul'a kar yağacak mı? Özellikler cuma ve cumartesi günü İstanbul'da karla karışık yağmurun etkili olması bekleniyor. İşte son dakika güncel hava durumu raporu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Türkiye'nin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege (Afyonkarahisar hariç), Burdur'un doğusu ile Isparta ve Antalya çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.

 

METEOROLOJİ O BÖLGELERE ALARM VERDİ

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması (21-50 kg/m2) beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara'nın güneyi ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat)olarak esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı baca zehirlenmeleri ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TÜRKİYE GELENLİNDE SAĞANAK YAĞMUR VE KAR ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji'nin haftalık hava durumu raporunu göre, perşembe gününden itibaren Doğu Karadeniz hariç Türkiye genelinde sağanak yağmur ve kar yağışı etkili olacak. Cuma ve cumartesi günü İstanbul'un yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur bekleniyor.

Güncellenme Tarihi : 22.1.2023 13:41

İLGİLİ HABERLER