Gündem
  • 11.5.2025 20:01

Türkiye'yi tehdit eden Hindu generale İnek cevabı

 Eski Hindu generalin skandal Türkiye çıkışına yanıt geldi: "Tanrınızı kurbanda keser, yeriz"

Emekli Hindu Tümgeneral G.D. Bakshi'nin geçtiğimiz günlerde bir televizyon programına verdiği röportajda skandal ifadelerde bulunmuştu. Hindistan ile Pakistan arasında artan tansiyonla alakalı olarak “Gerekirse Türkiye’yi çok kötü şekilde havaya uçurabiliriz" ifadelerinde bulunan kendini bilmez tümgenerale TV42 sunucusu Kerem İşkan'ın yanıtı gündem oldu. İşkan emekli tümgenerale "Sizin o tanrı diye taptığınız ineğe 7 ortak gireriz. Kurban'da da keser, yeriz" dedi.

Hindistan ile Pakistan arasındaki karşılıklı atışma bir süre sonra çatışmaya dönmüştü. Çatışmalar karşılıklı olarak misillemelerle devam ederken Türkiye'nin Pakistan'a yardım göndermesinin ardından Hindistan'da bazı kendini bilmez kişiler Türkiye'yi de çatışmalara çekmek adına kışkırtıcı ifadelerde bulunmuştu.

SKANDAL SÖYLEM
Emekli Hindu Tümgeneral G.D. Bakshi de bu isimlerden birisiydi. Bakshi bir televizyon programına verdiği röportajda, Türkiye’yi nükleer bombayla tehdit etmişti.

Türkiye’nin uzun zamandır doğru davranmadığını ifade eden general, “Gerekirse Türkiye’yi çok kötü şekilde havaya uçurabiliriz. Hindistan nükleer bir güç, ayrıca uzay gücü.” ifadelerini kullanmıştı.

"TANRINIZA 7 ORTAK GİRER, KURBAN'DA KESER, YERİZ"
TV42 sunucusu Kerem İşkan'ın Hintli eski tümgenerale verdiği yanıt gündem oldu. İşte o ifadeler:

"Sizin o tanrı diye taptığınız ineğe 7 ortak gireriz. Kurban'da da keseriz. Tanrınızı gözünüzün önünde yeriz. Aklınız durur, şoka girersiniz. Kendi ülkenizde yaşayan insanların sefaletine bir bak sen önce. Dünyanın çöp tenekesine dönmüşsünüz"

Ateşkes ilan edilmişti... Hindistan-Pakistan hattında yeniden patlama sesleri!

Pakistan ve Hindistan arasındaki ateşkese rağmen, Cammu Keşmir’in Srinagar kentinde patlama sesleri duyuldu, Hindistan hava savunma sistemlerini devreye soktu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Türkiye'nin de dahil olduğu uzun süren görüşmeler neticesinde, Pakistan'la Hindistan arasında tam kapsamlı ateşkes anlaşması sağlandığını duyurmasının ardından bölgede gerilim yeniden tırmandı.

YENİDEN PATLAMA SESLERİ

Pakistan ve Hindistan arasında yapılan ateşkesin ardından, Hindistan'ın kontrolündeki Cammu Keşmir bölgesinde bulunan Srinagar kentinde patlama sesleri duyuldu.

Hindistan'ın hava savunma sistemlerinin saldırıya karşı devreye girdiği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Donald Trump, gece uzun süren görüşmeler neticesinde, Pakistan'la Hindistan arasında tam kapsamlı ateşkes anlaşması sağlandığını duyurdu. Ateşkes görüşmelerine Türkiye'nin de katıldığı açıklamıştı.

Hindistan Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Vikram Misri yaptığı açıklamada, Pakistan'ın askeri operasyonlarından sorumlu komutanının öğleden sonra Hint mevkidaşını aradığını ve bir anlaşmaya varıldığını ifade etmişti.

Misri, "Aralarında her iki tarafın bugün Hindistan saati ile 17.00'den (Türkiye saati ile 14.30) itibaren kara, hava ve denizde tüm çatışmaları ve askeri eylemleri durdurması konusunda anlaşmaya varıldı. Bu anlayışın yürürlüğe girmesi için her iki tarafa da talimat verildi. İki ülkenin komutanları 12 Mayıs'ta tekrar görüşecek" ifadelerini kullanmıştı.

Pakistan Dışişleri Bakanı İshaq Dar da yaptığı açıklamada, Türkiye ve Suudi Arabistan'ın ateşkesin kolaylaştırılmasında önemli bir rol oynadığını söylemişti.

Güncellenme Tarihi : 11.5.2025 20:13

İLGİLİ HABERLER

Onceki Sayfa
Sonraki Sayfa