Ekonomi
  • 8.5.2013 10:27

Türkiye'yi 'uçuracak' proje...

Hema Endüstri Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hattat, bölgesel jet üretimi için proje geliştirdiklerini, İsveçli Saab ve Brezilyalı Embraer ile görüştüklerini söyledi.

Dün başlayan Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nda (IDEF 2013) tanıtılacak 6x6 Özel Maksatlı Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç'la ilgili basınla sohbet toplantısı düzenleyen Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Hema Endüstri Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hattat, "İlk yerli jette babayiğit biziz" dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl kendilerinden bölgesel jet üretmelerini istediğini hatırlatan Hattat "İlk yerli business jete talibiz. 60-70 kişilik, 3-4 saatlik yakın mesafelere uçan bölgesel jet üretimi için babayiğit biziz. İsveçli Saab'ın uçak motoru üretim bölümü, Brezilyalı Embraer ile görüşüyoruz" dedi. Uçağın motorunu da kendilerinin yapacağını belirten Hattat, bu konuda da bir şirketle görüştüklerini söyledi.

Yerli uçağın özellikle entegrasyonuna talip olduklarını belirten Hattat "İşbirliği yapacağımız şirketlerin teknolojilerini millileştirerek istediğimiz uçak motoru ve tasarımını geliştirmeyi planlıyoruz" diye konuştu. Başbakan, Nisan 2012'deki Hema Metal Döküm Fabrikası'nın açılışında milli tank projesine talip olduğunu söyleyen Hattat'a "Tank değil uçak üretimi istiyorum" demişti.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:33

İLGİLİ HABERLER