Spor
  • 2.12.2022 22:41

Türkler Dünya Kupası'nda en çok hangi maçı izledi

Dünya Kupası'nda şimdiye kadar en çok hangi maç izlendi?

Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nda heyevan devam ediyor. TRT ekranlarında yayınlanan kupada şimdiye kadar en çok hangi maç izlendi? Sina Koloğlu derledi.

REYTİNGLERİ; EN ÇOK HANGİ MAÇ İZLENDİ?

Grup maçları tamamlandı. Ben de merak ettim, durum nasıl, diye sorayım dedim. En çok izlenen maç açılış maçı Katar - Ekvator olmuş. Yüzde 7 reytingin hayli üzerinde (Malum bizde reyting rakamı vermek yasak!). 4 milyon 300 bin üzerinde kişi izlemiş bu maçı. Onu sırası ile Arjantin - Meksika ve İspanya - Almanya izliyor. Yüzde 7 üzeri reyting ve 4 milyon üzeri izleyici.
En düşük reyting ve izleyici sayısı, Kamerun - Sırbistan maçında oldu. 500 bin civarında bir izleyici izlemiş maçı.

22.00'DE BAŞLAYANLAR DAHA ÇOK İZLENDİ

Eleme grup maçlarında gün boyu neredeyse maç vardı. 13.00'de başlayan maçları ortalama 600 bin kişi izlerken, saat 16.00'da başlayan maçlarda, yüzde 3 reytingelere kadar çıktı. Saat 19.00 maçları yüzde 5 ortalamayı yakalıyordu ve bu 3 milyona yakın izleyici demekti. Saat 22.00'de başlayan maçlar, tatmin edici bir dizi reytingine ulaştı diyelim. 4 milyonun üzerinde izleyiciyi yakalayan maçlar vardı.

TRT TATMİN OLDU

Sordum TRT cephesine durumu. İlk defa kış döneminde bir Dünya Kupası yapıldı. Dizilerin sezonu yani. Kumandanın da kadınların elinde olduğu bir saat dilimi. TRT cephesi bütün bunlara rağmen, reytinglerden memnun. 'Bunlar grup maçlarıydı. Rekabet gücü yüksek maçlara geçtiğimizde reytingler daha da artacak' diyorlar.

Güncellenme Tarihi : 2.12.2022 21:49

İLGİLİ HABERLER