Gündem
  • 31.3.2013 13:01

Türklerin oturduğu apartmanda yangın: 2 ölü!

Almanya'nın Köln kentinde yetkililer, yangının saat 22.00 sularında çıktığını, sebebinin henüz bilinmediğini ifade etti. Yangında 8 kişinin yaralandığı ve hastanede tedavi edildiği belirtildi. Ölenlerin kimlikleri henüz açıklanmadı.

Olay yerine gelen Türkiye'nin Köln Konsolosu Yonca Sunel ve Avrupa Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkanı Süleyman Çelik'in, yetkililerle iletişim halinde oldukları bildirildi.

Ölenlerden biri kadın

Almanya'nın Köln kentinde çıkan yangında ölenlerden birinin kadın olduğu bildirildi.
      Yetkililer, Köln'ün Höhenberg semtindeki bir apartmanda saat 22.00 sularında çıkan yangında bir kadın ve bir erkeğin öldüğünü ancak kimliklerinin henüz belirlenemediğini duyurdu. Olayda 13 kişinin yaralandığı belirtildi.
      Köln Emniyet Müdürlüğünden Thomas Schulte ve komiser Emine Tayfur, Türkiye'nin Köln Konsolosu Yonca Sunel ile 20 dakika görüştükten sonra, yangının sebebine ilişkin somut bilgi bulunmadığını, ölenlerin kimliklerinin de henüz belirlenmediğini açıkladı.
      Bu arada, Hataylı Mehmet Ali Canbulat'ın yangına itfaiye gelmeden müdahale ettiği bildirildi. Yanan binanın karşısında oturan Canbulat, yangını 50 metrelik hortumla söndürmeye çalıştı.
      Apartman sahibinin Yusuf Kızıltaş olduğu ve binada Türk ve diğer milletlerden kiracıların yaşadığı kaydedildi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 16:43

İLGİLİ HABERLER