SADIK KAHRAMAN
İSTANBUL (İHA)- Kıç bölümünden içten içe yanan ve büyük paniğe neden olan yangın üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi''ne bağlı itfaiye grupları alarma geçirildi.
Tuzla İçmeler''deki Gemdosan Gemi Sanayii''ne ait tersanede 2 aydır bakımda olan ''''Renes Valetta'''' isimli kuru yük gemisi, gece yarısı bilinmeyen bir nedenle kıç kısmından yanmaya başladı. İçten içe yanan ve büyük paniğe neden olan yangın üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi''ne bağlı itfaiye grupları alarma geçirildi. İtfaiye ekiplerinin yanı sıra, Sahil Güvenlik ve Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü''ne ait ''''Söndüren 1'''' ve ''''Söndüren 5'''' gemileri de denizden söndürme çalışmalarına katılmak üzere olay yerine hareket etti. Pendik, Tuzla, Maltepe, Kartal ve Fatih itfaiye guruplarının yanı sıra, Sahil Güvenlik ve Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü''ne ait gemilerin yanı sıra, deniz polisi de, olaya müdahale ederek çalışmalarda bulundu. Yangın sırasında gemide çalışan 5 kişiden 4''ü denize atlayarak kurtulmayı başarırken, soyadı henüz tespit edilemeyen ''''Metin'''' adındaki 1 kişi içeride mahsur kaldı.
Bir türlü ulaşılamayan şahıs, ölü olarak bulundu.
Bakımda bulunan geminin içinde ayrıca LPG tanklarının bulunması, paniği artırdı. 207 metre uzunluğunda ve 165 bin tonluk gemide, yangından dolayı yana yatma meydana geldiği için sağlıklı müdahale edilemedi.
Yangının mesai saati bittikten sonra başlaması, facianın daha da büyümesini önlediği kaydedildi. Yetkililer, mesai saatinde yaklaşık 50 kişinin bulunduğu olay yerinde daha büyük bir faciadan dönüldüğünü bildirdi. Gemideki yangın, saatler süren çalışmalar sonucunda söndürülürken, yetkililer olayla ilgili soruşturma başlattı.
Öte yandan, söndürme çalışmaları sırasında dumandan etkilenen ve fenalık geçiren bir itfaiye eri, ambulansla Pendik Devlet Hastanesi''ne kaldırıldı.
Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:03