
TUZLA'DA GÖZALTINA ALINAN 4 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI
İSTANBUL - Tuzla'nın Orhanlı Beldesi'nde bulunan tehlikeli atık varilleriyle ilgili adliyeye sevk edilen 4 kişi serbest bırakıldı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Bayram Albayrak, görevsizlik kararı vereceğini söyledi.Jandarma tarafından gözaltına alınan Şerafettin E, Turan Y, Mehmet S. ve Ali A. Tuzla Adliyesi'ne getirilerek, Cumhuriyet Savcısı Bayram Albayrak tarafından sorgulandı.
Sorgulama sonucunda 4 kişi serbest bırakılırken, Cumhuriyet Savcısı Albayrak, dosyanın ilgili idari kuruma gönderilmesi için görevsizlik kararı vereceğini bildirdi.
Savcı Albayrak, gazetecilere yaptığı açıklamada, şüphelilerden Mehmet S. ile Ali A'nın suçlamaları kabul ettiğini, diğer iki şüphelinin ise kabul etmediğini kaydetti.
''Dağ fare doğurdu'' diyen Albayrak, soruşturmanın Çevre Yasası çerçevesinde yapıldığını belirtti.
Mehmet S. ve Ali A.'nın ifadelerinde, ''söz konusu maddeleri UNIFAR firmasından aldıklarını ve taşıma işini yaptıklarını'' söylediklerini ifade eden Albayrak, Gebze'nin Şekerpınar Beldesi'nde kurulu UNIFAR ile ilgili Gebze Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağını bildirdi. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 07:39