Medya
  • 27.2.2013 13:00

TV yarışmasındaki ödül mahkemelik oldu

BURSA - Bir ulusal televizyon kanalında yayınlanan yarışma programına katılarak birinci olan Gönül Seven ve Serkan Toparlak, yarışma ödülü 250 bin liralık dairenin prodüksiyon şirketi tarafından verilmediğini iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Alişan ile Çağla Şikel'in sunduğu, Müjdat Gezen, Hüsnü Şenlendirici, Zeki Alasya ve Melek Baykal'ın jüri görevini üstlendiği 'İlle de Roman Olsun' isimli yarışma programına katılan Gönül Seven ve Serkan Toparlak, yarışmada birinci olup 250 bin TL değerindeki daireyi almaya hak kazandı.
9 hafta süren yarışma sonunda kazandıkları dairenin 3 yıldan bu yana prodüksiyon şirketi tarafından kendilerine verilmediğini iddia eden Serkan Toparlak, “Program tarafından ayarlanan otelde kaldığımız sırada yemek masraflarını kendimiz ödedik. Eşim yarışma bittiği zaman 8,5 aylık hamileydi. Yarışma nedeniyle çalışmadığımız için borç bularak yarışmayı tamamladık. Yarışma bittikten sonra aldığımız borçları bankadan kredi çekerek ödedik. Bu banka kredilerini de ödeyemediğimiz için şimdi borcumuz 35 bin lirayı geçti. Yarışmada birinci olduk ama hak ettiğimiz 250 bin liralık daireyi alamadık. Mağduruz" iddialarında bulundu.

”MAĞDUR DURUMDAYIZ”
Hamile olduğu dönemde yarışmacı olduklarını ve büyük zorluklar yaşadıklarını dile getiren Gönül Seven ise, "Hamile olduğum için beni yarışmaya aldılar. Hamilelikte şarkı söylemeyi bırakın, nefes almak bile zordur. Bu zor şartlarda yarıştık. Bana Kuzey Irak'tan bile oy gönderenler oldu. Yarışmayı birincilikle tamamladık. Bize vadedilen ve sözleşmede de yer alan evi vermediler. Çağla Şikel, yarışmanın 3. bölümünde canlı yayında dairenin inşaat aşamasında olduğunu da söylemişti. Yarışmanın yapımcısı bize daire vermeyeceklerini söyledi. Biz bunu hak ettik. Bursa'yı temsil ettik. Bursa'yı tanıttık. Başbakanımızdan, Bursa Valimizden, Belediye Başkanlarımız ve yöneticilerimizden yardım bekliyoruz. Mağdur durumdayız" şeklinde konuştu.
Yarışma programlarına katılanlara nasihat da veren Gönül Seven, yarışmanın yapımcı şirketi tarafından imzalatılan sözleşmeyi noter huzurunda yapmaları uyarısında bulundu. (İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 17:40

İLGİLİ HABERLER