Spor
  • 13.7.2009 17:45

ÜÇ BÜYÜKLERİN KABUSU GERİ DÖNDÜ !

Geçtiğimiz sezon sakatlıklar, şampiyonluk mücadelesi veren takımlara büyük darbe vurdu. Özellikle Galatasaray ve Fenerbahçe, sezon boyunca sakat oyuncularının eksikliğini fazlasıyla hissetti. Alternatif isimlerden de sakatlıklar nedeniyle verim alınamadı. Yeni sezonun başlamasına kısa bir süre kala, sakatlık belası yine 'üç büyükler'in yakasına yapıştı.

Beşiktaş'ta geçen sezonun önemli bir bölümünde takımını yalnız bırakan kaptan Matias Delgado, kasığındaki sakatlığı nedeniyle ameliyart oldu. Delgado, 4 aya yakın bir süre sahalardan uzak kalacak. Şampiyonluk kupasının kaldırılmasının ardından riskli bir ameliyat geçiren İbrahim Toraman, sezon başı çalışmalarına katılamadı. Doktorlar, başarılı savunmaa oyuncunun koşulara ancak ağustosta başlayabileceğini söyledi. Tedavisi devam eden Ekrem Dağ ise ağustos ortasında takıma katılacak.

Galatasaray, Avrupa'ya veda ve ligdeki başarısızlığı sakat futbolcuların çokluğuna bağlamıştı. Emre Güngör, Linderoth ve Servet Çetin tamamen iyileşti ama Mehmet Topal'dan gelen haber şok etkisi oluşturdu. İdmanda arka ayak baldırına aldığı darbeyle sakatlanan genç futbolcu, FC Tobol'la oynanacak ilk maçta forma giyemeyecek. Semih Kaya ancak 2 ay sonra çalışmalara başlayacak, 1 yıl ayağına top değmeyen Serkan Çalık ise henüz hazır değil. Almanya kampında adalesinde gerilme problemi yaşayan Hakan Balta'nın Tobol maçında oynaması zor görünüyor.

Fenerbahçe'de durum durum aynı. Sol çapraz bağları yırtıldığı için geçen sezonu tamamlayamayan Edu, ülkesinde bıçak altına yattı ve sezon başı çalışmalarını kaçırdı. Henüz füz koşulara başlamayan Brezilyalı futbolcu, ligin ilk haftalarında takımını yalnız bırakacak. Beşiktaş'a transfer çalımı atılarak kadroya katılan Mehmet Topuz, sağ üst adalesinde ağrı nedeniyle günlerde takımla çalışamıyor. 4 yıllık sözleşme imzalanan ama sezon açılışında yer almayan Özer Hurmacı'nın Beşiktaş'la yapılacak Süper Kupa finalinde oynaması ve Avrupa Ligi ön eleme maçlarında da forma giymesi zor.

Öte yandan F.Bahçe'de Güiza'dan haber alınamaması, G.Saray'da yeni transferi Keita'nın yeni İstanbul'a gelmesi ve kapma en geç katılan oyuncu olan Kewell'ın hazırlık maçlarında oynamaması, Beşiktaş'ın ise Ferrari'sine yeni kavuşması teknik ekiplerin işlerini zorlaştırıyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:17

İLGİLİ HABERLER