Bilim
  • 27.9.2023 09:46

Uçakla Seyahat Ederken Uymamız Gereken Kurallar

Herhangi bir noktaya en hızlı şekilde ulaşmak isteyenler uçakla seyahat etmeyi seçiyor. Ancak tüm seyahatlerde olduğu gibi uçak ile yapılan yolculuklarda da uyulması gereken bazı kurallar olduğunu belirtmeliyiz. Bu kurallar hem sizin hem de diğer yolcuların güvenli, rahat ve sorunsuz bir seyahat süreci yaşaması için koyulmuş olduğundan istisnasız herkes tarafından uyulmalıdır. 

Bu kurallardan söz etmeden önce suç olarak kabul edilen bazı davranışlar olduğunu da belirtelim. Sivil havacılık kapsamında yaptığınız bazı davranışlar suç kapsamında olabilir ve bu durumda ceza alma ihtimaliniz de bulunur. 

Bunun dışında, diğer yolcuları rahatsız etmemek adına uyulması gereken kurallar mevcut. Bu kurallara da aşağıdaki örnekleri verebiliriz: 

Tüm alanlarda olduğu gibi uçağa biniş ve iniş sırasında ve uçak içerisinde de yaşlılara, hamilelere ve çocuklara öncelik tanınmalıdır. 

El bagajını üst kısma yerleştirmekte zorlanan bir yolcu varsa yardım edilmeli ya da personele bilgi verilmelidir. 

Çekçekli olan el bagajlarının arkada değil önde olması gerekir. Arkadan gelmesi durumunda arka taraftaki yolculara istemeden de olsa zarar verebilirsiniz. 

Yolcuların koltuk numarasını bulduğunda beklemeden koltuk arasına geçmesi gerekir. Koridorda ayakta beklenmesi durumunda arkadaki yolcuların koltuklarına ulaşması mümkün olmaz. Paltoyu çıkarma gibi işlemler herkesin koltuğuna geçmesinden sonra yapılabilir. 

Baş üstündeki bölmelerde el bagajını koymak için yer kalmamışsa karşı tarafa koyulabilir. 

Uçağa binerken ve inerken sırt çantalarının sırta takılması diğer yolculara zarar verebilir. Bu nedenle sırt çantalarının ele alınması daha doğru olacaktır. 

Uçaktaki koltuğunuza oturduğunuzda diğer yolcuların alanlarına el, kol, ayak ve bacakların geçmemesine dikkat edilmelidir. 

Dizlerin öndeki koltuğa dayanması, öndeki yolcunun hissedebileceği ve rahatsız olabileceği bir davranıştır. Bu davranıştan kaçınılmalıdır. 

Uçak yolculuğunun yapılacağı gün ağır parfüm çeşitlerini kullanmamalısınız. Kokudan rahatsızlık duyabilecek yolcular olabilir. 

Yüksek sesle konuşmak ve bağırmak diğer yolcuların rahatsız olmasına yol açar. Bu nedenle kısık bir ses tonu ile konuşulması gerekir. 

Gazete ve dergi okurken sayfaların diğer yolcuların görüş alanını kapatacak şekilde açılmaması da gerekir. 

Kabin memurları ikram servisi yaparken uçakta bulunmayan yiyecek ve içeceklerin talep edilmemesi gerekir. Kabin memurları sadece kurallarla belirlenmiş olan yiyecek ve içeceklerin servisini yapabilir. 

Telefon uçak moduna alınmalıdır. Eğer video izleniyorsa ya da oyun oynanıyorsa telefonun sesi mutlaka kısılmalı ya da kulaklık kullanılmalıdır. 

Görüldüğü gibi uçak seyahatlerinde uyulması gereken kurallar aslında topluluk içinde uyulması gereken kurallardan çok farklı değildir. Bu kurallara tüm yolcuların uyması durumunda tüm uçak seyahatlerinin daha huzurlu ve sakin bir süreç eşliğinde tamamlanacağı bilinmelidir. 

Eğer siz de sakin, huzurlu ve konforlu bir seyahat eşliğinde gitmek istediğiniz yere ulaşmak istiyorsanız hemen uçak bileti satın almak için Pegasus internet sitesine tıklayabilirsiniz. Sizlere Pegasus üzerinden uçak bileti fiyatları incele ve en uygun fiyata sahip uçak biletini satın alarak harika bir uçuş deneyimi yaşa diyebiliriz. Pegasus, yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda en uygun fiyatlarla uçak bileti satın alabilmenizi sağlıyor. Ulaşım için daha düşük bütçe ayırma şansını kaçırmayın. 

Güncellenme Tarihi : 27.9.2023 09:47

İLGİLİ HABERLER