UEFA'DAN ANİ DOPİNG KONTROLLERİ!..
ANKARA - Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), 2007-2008 sezonunda Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yer alacak kulüplerin başkan ve genel sekreterlerinin dikkatine gönderdiği sirkülerde, yoğun bir ''Yarışma Dışı Doping Kontrolü'' uygulaması yapılacağını duyurdu.Sirkülerde, 2007-2008 sezonunda Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yer alan takımlara, yarışma dışı kontrollerin usul ve esasları ile ilgili detaylı bilgiler verildi.
Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın da mücadele edeceği 2007-2008 sezonu Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yer alan kulüplere gönderilen sirkülerde, UEFA'ya bildirilen tüm oyuncuların test havuzuna dahil olacağı bildirildi.
Takımlar eleninceye kadar, bu oyuncuların test havuzunda kalmaya devam edeceği belirtilen açıklamada, haftalık olmak üzere, tüm oyuncuların bulundukları yerlerin bildirilmesi sorumluluğunun kulüplere ait olduğuna dikkat çekildi.
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Dopingle Mücadele Uzmanı Dr. Kaya Livanelioğlu, söz konusu sirkülerin, her ne kadar Avrupa Şampiyonlar Ligi için gönderilmiş olsa da aynı uygulamanın UEFA Kupası ve milli maçlarda da yapılacağını söyledi. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:27