Spor
  • 31.8.2013 13:19

UEFA'dan Beşiktaş'a ikinci şok!..

UEFA Disiplin Komitesi'nin verdiği 1 yıllık cezanın gerekçeli kararının 1. maddesinde Beşiktaş'ın 2013-14 sezonunda Avrupa Ligi'ne katılmaya uygun olmadığı belirtilirken, 2. maddede ise "Bu karar, gereken durumlarda Beşiktaş'a uygulanabilecek ilave disiplin müeyyidelerine de halel getirmemektedir" deniliyor.

Atatürk Olimpiyat Stadı’nı dolduran 60 bin kişi önünde son düdük çaldığında skor, Beşiktaş’ın Tromsö’yü elediğini gösteriyordu. Ne var ki başta futbolcular olmak üzere herkes biliyordu ki Avrupa Ligi’nde gruplara kalacak ekip sahada elenen Norveç temsilcisi Tromsö olacaktı.  Maç öncesi de bilinen gerçek dün CAS tarafından da resmen bildirildi ve Beşiktaş Avrupa kupalarından bir yıl men edildi. Tek teselli Beşiktaş, Tromsö’yü elediği için cezasını bu sezon çekmiş olmasıydı. Ancak Hürriyet gazetesinden Kenan Başarın'ın haberine göre, Beşiktaş’ın hâlâ da ekstra bir ceza alma riski bulunuyor!

KOMİTENİN KARARINDAKİ 2. MADDE NE DİYOR?

UEFA Disiplin Komitesi’nin verdiği 1 yıllık cezanın gerekçeli kararının 1. maddesinde Beşiktaş’ın 2013-14 sezonunda Avrupa Ligi’ne katılmaya uygun olmadığı belirtilirken, 2. maddede ise “Bu karar, gereken durumlarda Beşiktaş’a uygulanabilecek ilave disiplin müeyyidelerine de halel getirmemektedir” deniliyor. Komite, dosyaları henüz sonuçlandırılmayan Tayfur Havutçu ve Serdal Adalı hakkında ömürboyu ceza verirse ayrıca Beşiktaş için de en az 1 yıl daha men cezası veya para cezası gibi farklı cezalar da isteyebilir. Saha olayları da cezaya gerekçe gösterilebilir. 

FENERBAHÇEİÇİN DE EKSTRA CEZA OLUR MU?


Komite, Beşiktaş’a 1 yıl ceza verirken koşullara göre yeni bir ceza verme hakkını da saklı tuttu. Komite bu hakkı illa kullanacak diye bir kaide yok. F.Bahçe, komitenin gerekçeli kararını kamuoyu ile paylaşmadığı için benzer bir madde var mı yok mu bilinmiyor.

CAS'tan bir kara haber daha

CAS DERİNDEN ÜZDÜ

Beşiktaş Kulübü dün yaptığı açıklamada men kararının camiayı derinden üzdüğü vurgulanıp, “Bu kararla, büyük camialarda görev üstlenenlerin, görevleri sürecince ne derece hassas ve dikkatli davranmaları gerektiğinin önemi daha iyi anlaşılmaktadır” denildi.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:22

İLGİLİ HABERLER