Medya
  • 17.10.2008 08:19

UKRAYNALI İLE YATMADIM, OTELDE YARDIM SUNDUM!.

Görevli gittiği Trabzon’da odasına aldığı Ukraynalı kadın için açtırdığı yatağın parasını devlete ödettiği iddia edilen RTÜK üyesi Mehmet Dadak, "Bu görüşme avukat olmam nedeniyle hukuki yardım sunmak üzere yapılmıştır. Haberdeki yorumlar iftiradır. Yasal haklarımı kullanacağım" diye açıklama yaptı.
CHP kontenjanından RTÜK üyeliğine getirilen Mehmet Dadak, görevli gittiği Trabzon’da otel odasına Ukraynalı bir kadını aldığı iddiaları karşısında, "Bu görüşme avukat olmam nedeniyle hukuki yardım sunmak üzere yapılmıştır" savunmasını yaptı. Güneş Gazetesi’nde dün yayınlanan haberde, bir RTÜK üyesinin, kaldığı otelde Ukraynalı bir kadına yatak açtırıp parasını kuruma ödettirdiği iddiası yer aldı. Haberdeki belgelerde adı geçen Dadak, bahsedilen kişinin kendisi olduğunu belirterek, şu yazılı açıklamayı yaptı:
Oda servisi
"RTÜK’ün İdari Mali İşler Dairesi Başkanlığı’nda bulunan ödeme belgelerinde anılan toplantıya ilişkin böyle bir kalem kesinlikle yoktur, zaten olamaz da. Söz konusu faturada ekstra yatak için ödendiği iddia edilen 30 Euro oda servisinden alınan ekstra hizmetlerdir. Haberde sözü edilen Ukrayna uyruklu bayanla, otelde görüştüğüm doğrudur. Ancak bu görüşme avukat olmam nedeniyle bir arkadaşımın ısrarlı talebi üzerine hukuki yardım sunmak üzere yapılmıştır. Bunun dışında haberde yapılan yorumlar gerçek dışı olup, şahsımı yıpratma amacı taşıyan bu iftira hakkında yasal haklarımı kullanma yoluna gideceğim."
Güneş’in iddiası
Güneş Gazetesi’ndeki haber özetle şöyle: RTÜK, 22 Temmuz seçimlerinden önce seçim yasakları konusunda radyo ve televizyonları bilgilendirmek için Ankara, Gaziantep İstanbul ve Trabzon’da bir dizi konferans ve eğitim semineri düzenledi. Bununla ilgili faturayı inceleyen RTÜK yetkilileri, bir kalemi görünce şaşırdı. Faturada ’Room ekstra D... M... 214 olarak gösterilen bu harcamada 30 Euro’luk fazla harcama tespit edildi. Bunun otel odasına açılan ekstra yatak için alındığı belirlendi. Otel yetkilileri, Ultra Turizm’e bu harcamanın 1979 doğumlu Ganna Rekstina adlı Ukraynalı kadın için açılan ekstra yatağın bedeli olduğunu bildirdi. Delil olarak da Ukraynalı kadına ait pasaportun fotokopisini gönderdi."

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:19

İLGİLİ HABERLER