Ukrayna'nın savaş nedeniyle kaybı ne kadar oldu?

1 dk okuma
Ukrayna'nın savaş nedeniyle kaybı ne kadar oldu?

Hızlı Özet

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle ülkesindeki maddi kaybın 600 milyar dolara ulaştığını belirtti.






Savaş 2 aydan fazla süredir devam ederken, Ukrayna lideri Zelenskiy, savaş nedeniyle ülkesinin maddi kaybının tam 600 milyar dolara ulaştığını ifade etti.



Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle ülkesindeki maddi kaybın 600 milyar dolara ulaştığını belirtti. Ulusa sesleniş konuşmasında açıklamalarda bulunan Zelenskiy, "Ukrayna'nın bu savaştan kaynaklanan kayıpları tahmini olarak 600 milyar dolara ulaşıyor. 32 milyon metrekareden fazla yaşam alanı, 1500'den fazla eğitim tesisi ve 350'den fazla sağlık tesisi yıkıldı veya hasar gördü. Ekonomik varlıklar büyük kayıplara uğradı. Yüzlerce işletme yok edildi. Yaklaşık 2 bin 500 kilometre yol ve yaklaşık 300 köprü yıkıldı veya hasar gördü. Ve bu sadece istatistik değil. Bu Mariupol, bu Volnovakha, bu Okhtyrka, bu Çernihiv, bu Borodyanka ve düzinelerce şehir, kasaba ve köyümüz" dedi.



"11,5 MİLYON KİŞİ YERİNDEN EDİLDİ"

Zelenskyi, savaş nedeniyle milyonlarca Ukraynalının yerinden edildiğini, milyonlarcasının da yurtdışına gittiğini belirterek, "11,5 milyondan fazla Ukraynalı savaş nedeniyle yerinden edildi ve bunların yaklaşık 5 milyonu yurt dışına gitti. Bunların yüzde 95'i zaten evine dönmek istiyor. Bu nedenle, rahat bir Avrupa Ukrayna'sını yeniden inşa etmek için acil bir plan hazırlamaya ihtiyaç var" diye konuştu.




Bu haber 723 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Trump'ın Türkiye kararı mahkemeye gitti
Dünya

Trump'ın Türkiye kararı mahkemeye gitti

Bu kararda ülkeler iki ana gruba ayrıldı: Yüzde 10 vergi oranına tabi tutulanlar ve doğrudan %12,5 oranında gümrük vergisi getirilen 38 ülke.

Habervitrini14752 Görüntüleme
'Ölümsüzlük' takıntısı! Kendisini ‘bebek’ olarak klonladı, sosyal medya karıştı
Dünya

'Ölümsüzlük' takıntısı! Kendisini ‘bebek’ olarak klonladı, sosyal medya karıştı

Yaşlanmayı yavaşlatmak ve ölümsüz olmak için yıllardır ilginç yöntemler deneyen teknoloji milyarderi Bryan Johnson, sıra dışı bir girişimle yeniden gündeme geldi. 48 yaşındaki ABD'li biyohacker, kök hücre teknolojisi kullanarak kendi hücrelerinden bir klon oluşturduğunu duyurdu. "Bebek Bryan" adını verdiği bu hücresel yapı üzerinden nakil için organ yetiştirmeyi ve gençleşmeyi hedefleyen Johnson, sosyal medyada tartışmalara konu oldu.

Habervitrini9919 Görüntüleme
İran’dan İngiltere’ye 'sessiz işgal': Devrim Muhafızları düğmeye bastı: Ajanlar emir bekliyor
Dünya

İran’dan İngiltere’ye 'sessiz işgal': Devrim Muhafızları düğmeye bastı: Ajanlar emir bekliyor

İran Devrim Muhafızları'nın İngiltere'ye insan kaçıran çeteleri kontrol altına aldığı ve bu rotaları ajan sızdırmak için kullandığı ortaya çıktı. Göçmen botlarıyla adaya giren ajanların, Londra'da eylem emri beklediği iddia edildi.

Habervitrini12256 Görüntüleme
Silahını alan sahile koştu! ABD kara saldırısına karşı İran halkı nöbette
Dünya

Silahını alan sahile koştu! ABD kara saldırısına karşı İran halkı nöbette

İran halkı olası ABD kara saldırısına karşı silahlanarak sahillere akın etti. Tahran yönetimi, Hürmüzgan eyaletine bağlı Cask kentinde silahlı halkın sahilde devriye gezdiğine dair görüntüler paylaştı.

Habervitrini9454 Görüntüleme