Ulaşım zammına tepki

••1 dk okuma
Ulaşım zammına tepki

Hızlı Özet

“UŞAK Üniversitesi’nde eğitim bir grup öğrenci, yaklaşık bir hafta önce toplu ulaşımda gelen zamma tepki göstermek amacıyla eylem yaptı.”


İmza toplayan grup belediye hizmet binası önüne kadar yürüdü. 



Zammın iptal edilmesini isteyen gruptakiler, ellerindeki dilekçeyi belediye yetkililerine verdi.



Uşak Belediyesi tarafından yaklaşık bir hafta önce, toplu ulaşıma yapılan zamda, daha önce 95 kuruş olan öğrenci ücreti 1 lira 10 kuruş, 1 lira 40 kuruş olan tam bilet ise 1 lira 60 kuruşa yükseltildi. Zamma tepki gösteren bir grup üniversite öğrencisi ile Özgürlük ve Dayanışma Partisi üyeleri, zammın iptali için imza kampanyası başlattı. Altı günde 2 bin 500 imza toplayan ÖDP’liler ve üniversite öğrencileri bugün Tiritoğlu Parkı’nda toplanarak ulaşım zammını protesto etti. Ellerinde, 'Ulaşım Ücretleri Düşürülsün, İnsanca Ulaşım Sağlansın' yazılı bez afiş ve 'Zam Zulüm İşkence İşte Belediye', 'Ulaşım Zammını Reddediyoruz' gibi dövizlerle belediye önüne yürüyen grup sloganlar attı. Yaklaşık 50 kişilik grupta çocukların da olduğu görüldü.



Ulaşım zammın iptal edilmesi için 10 metre uzunluğundaki dilekçeyi Uşak Belediyesi yetkililerine teslim eden grup adına konuşan üniversite öğrencisi Gülfen Gürses, "Bizler öğrenciyiz, anne babalarımızın dişlerinden tırnaklarından artırarak gönderdiği paradan başka hiçbir gelirimiz yok. Otobüs parası bulamayan, maddi anlamda büyük zorluklar çeken arkadaşlarımız var. Zammı uygunsuz ve haksız kazanç olarak görüyoruz. Bu nedenle belediyenin zammı iptal etmesini istiyoruz" dedi. Grup açıklamanın ardından dağıldı.


Bu haber 614 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erdoğan’dan 'ihracat rekoru' açıklaması: Tarihî bir başarıya imza attık
Ekonomi

Erdoğan’dan 'ihracat rekoru' açıklaması: Tarihî bir başarıya imza attık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eylül ayında açıklanan dış ticaret verilerinin ardından ihracattaki rekorlara dikkat çekti. Yılbaşından bu yana ihracatın yüzde 5,2 artışla 211 milyar dolara ulaştığını belirten Erdoğan, “2026’nın 5 ayında ihracat rekoru kırarak tarihî bir başarıya imza attık” dedi. Erdoğan, bölgedeki savaş ve krizlere rağmen Türkiye'nin kalkınma ve büyüme rotasında ilerlemeyi sürdürdüğünü vurguladı.

Habervitrini14374 Görüntüleme
Türk savunma sanayii Asya'nın radarında! Japonya Türkiye'nin kapısını çaldı
Ekonomi

Türk savunma sanayii Asya'nın radarında! Japonya Türkiye'nin kapısını çaldı

Türk savunma sanayiinin Asya'daki yükselişi Japon basınının gündeminde. Nikkei, ASELSAN'ın hava savunma ve su altı dronlarına karşı geliştirdiği teknolojilere dikkat çekerken, şirketin Japonya ile yeni ortaklık arayışında olduğunu yazdı. ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol ise Japon hükümetiyle görüşmelerin halihazırda sürdüğünü duyurdu.

Habervitrini10696 Görüntüleme
Taşınma maliyeti 200 bin lirayı geçti
Ekonomi

Taşınma maliyeti 200 bin lirayı geçti

İstanbul’da taşınmanın maliyeti 200 bin lirayı aşarken, yüksek masraf kiracı ile ev sahibi arasındaki kira pazarlığını da değiştirdi.

Habervitrini9570 Görüntüleme
Yargıtay'dan "kira bedeli düşükse 5 yıldan önce de dava açılabilir" kararı
Ekonomi

Yargıtay'dan "kira bedeli düşükse 5 yıldan önce de dava açılabilir" kararı

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, kira sözleşmesi yeni olsa bile emsalden düşük kira bedeli için 5 yıldan önce kira tespit davası açılabileceğine hükmetti

Habervitrini10340 Görüntüleme