KAYNAK : Haber Vitrini
İSTANBUL - Erkekler Birinci Basketbol Ligi play-off final serisinin 2. maçında Efes Pilsen, Ülkerspor'u 89-77 yenerek, seride 2-1 öne geçti.
Her iki takımın da adam adama savunmayla başladığı maçta,
Ülkerspor'da Harun ile Haluk sayı yükünü üstlenirken, Mehmet, Kambala ve Brown ile etkili olan Efes Pilsen, daha az top kaybı yaparak, ilk periyodu 28-26 önde geçti.
İkinci periyodun hemen başında Mehmet ve Ömer ile üst üste sayılar bulan Efes Pilsen, 12. dakikada 10 sayılık farka ulaştı: 38-28. Bu periyotta tutuk gözüken rakibi karşısında zaman zaman farkı 13 sayıya kadar çıkaran lacivert-beyazlılar, devreyi de 51-43 önde kapadı.
İkinci yarıya iyi başlayan Ülkerspor, aradaki farkı 3 sayıya kadar (55-52) indirmesine karşın, düşük şut yüzdesi nedeniyle oyunun kontrolünü yeniden Efes Pilsen'e kaptırdı. Efes Pilsen, 3 sayılık atışlarda bulduğu basketlerle son periyoda 70-60'lık skorla 10 sayı farkla önde girdi.
Son periyotta dış atışlara yönelen lacivert-beyazlılar, 32. dakika içinde 76-60'lık skorla aradaki sayı farkını 16'ya kadar çıkardı.
Ülkerspor, son anlarda baskılı oyunuyla aradaki sayı farkını 38. dakikada 82-77'lik skorla 5 sayıya kadar indirdiysede, yeniden toparlanan Efes Pilsen, karşılaşmadan 89-77 galip ayrılarak, seride durumu 2-1 yaptı.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 16:58