Gündem
  • 6.10.2022 21:10

Ulusalcılar türbanı gündeme getiren Kılıçdaroğlu'na öfkeli

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun durduk yere türbanı gündeme getirmesi hem partisini hem de partisine dışarıdan destek veren ulusalcıları çileden çıkardı.
Kılıçdaroğlu'nun türban yasasıyla ilgili en yakınlarına bile bilgi vermemesi CHP'de sert eleştirilere neden oldu.
Kanun teklifinin ardından Erdoğan'ın anayasa değişikliği restiyle köşeye sıkışan Kılıçdaroğlu resmen saçmaladı. Ne evet ne de hayır diyebilen CHP Lideri iki gündür kayıp.
Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışına sert tepki gösterenlerden birisi de Ulusalcı gazeteci Nihat Ganç oldu.

Nihat Genç köşesinde şöyle yazdı;

Nihat Genç’ten Kılıçdaroğlu’na: Bu akılları sana kim verdi!

Bu akılları sana kim verdi Kılıçdaroğlu, be adam, bu milletin memleketin başına sen ne büyük bir felaketmişsin!”

“Eğer dürüstsen, eğer samimiysen, şayet bu zat temel bir insan hakkı olan başörtüsü meselesini ülkenin gündeminden kati suretle çıkarmakta samimiyse, gelin çözümü yasa değil, anayasa düzeyinde sağlayalım” dedi. Erdoğan bu değişiklikte sadece başörtüsü meselesinde değil “aile kurumunu güçlendirecek” başka değişikler yapma çağrısında da bulundu.

Erdoğan söz konusu değişiklik için daha önce Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen 5735 sayılı Anayasa değişikliği teklifini adres gösterdi. Anayasa Mahkemesi, söz konusu teklifi, Atatürk ilke ve devrimleri ve laikliğe aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etmişti.

Yazar Nihat Genç, Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü çıkışıyla başlayan ve Anayasaya değişliğine uzanan sürece sert tepki gösterdi.

Genç sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

“Siyasi tarihimizin en boş adamı Kılıçdaroğlu ‘başörtüsü’ konusunu gündeme taşıyarak AKP’ye yeniden can verdi! Hırsızlık yolsulluktan çürümüş AKP kadrolarını yeniden şahlandırdı!

Tayyip Erdoğan, madem öyle, gel, ‘anayasayı’ değiştirelim dedi, ve ‘laiklik’ maddesini ima etti!  Ve Tayyip ilave olarak, meydan okuyarak, gel, aileyi de koruyalım deyip, şeriatçı tarikatların istediği medeni kanun değişikliğini de gündeme taşıdı!

Bu akılları sana kim verdi Kılıçdaroğlu, be adam, bu milletin memleketin başına sen ne büyük bir felaketmişsin!

Anayasa’nın değiştirilmez maddeleri Cumhuriyet’in ve varlığımızın sonu olur, yapılacak tek şey, muhalefetin meclisten topluca istifa edip çekilmesi ve iktidarı seçime zorlamak! Gel gör ki bu zavallı korkak işbirlikçi muhaliflerden bir bok olmaz!

Zaten, Kılıçdaroğlu hiç maydanoz olmasa, sosyolojik ve siyasal doğal sonuçlarla, AKP-saray zaten kendiliğinden düşüp gidiyor!”

Güncellenme Tarihi : 6.10.2022 21:25

İLGİLİ HABERLER