Asayiş
  • 22.1.2022 15:55

Ümitcan Uygun delilleri yok etmek için bakın ne yapmış

Esra Hankulu'nun ölümünde şok: Ümitcan Uygun delilleri yok etmek için...

Son dakika haberine göre; Ankara'da Esra Hankulu'nun (25) evinde ölü bulunmasıyla ilgili davada savcının 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis talep ettiği tutuklu sanık Ümitcan Uygun'un (28), delilleri yok etmek için telefonundaki rehberden Esra'nın ismini sildiği ortaya çıktı. Ayrıca Esra'nın telefonunda da bazı veriler ile 112 hattını arama kaydının da silindiği belirlendi. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

ESRA HANKULU'NUN ÖLÜMÜNDE ŞOK: ÜMİTCAN UYGUN DELİLLERİ YOK ETMEK İÇİN...

Ankara'nın Mamak ilçesinde yaşayan 25 yaşındaki Esra Hankulu'nun evinde ölü bulunmasına ilişkin erkek arkadaşı olduğu öne sürülen Ümitcan Uygun ile olay gecesi evde bulunan Furkan Gürgil ile Dilan Civelek Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkmıştı.

Mütalaasını açıklayan savcı Esra Hankulu'nun, 3 Ağustos 2021'de sanıkların tamamı evdeyken, künt kafa travmasına bağlı iç kanama sonucu yaşamını yitirdiğini, Uygun'un odada, Hankulu'nun hayati bölgesi başına cebir uyguladığını, böylece maktulün düşürülmesi veya kafasının sert ve künt bir zemine çarptırılması sonucunda hayatını kaybettiğinin tespit edildiğini belirtti.

Cumhuriyet savcısı Uygun için 'Kasten öldürmek' suçundan müebbet, Furkan Gürgil ve Dilan Civelik için ise 'Suç delillerini gizlemek' suçundan 5'er yıla kadar hapis cezası istemişti.

ARAMA KAYITLARINI SİLMİŞ

Dava dosyasına giren raporda Ümitcan Uygun'un Hankulu ile birlikte uyuduklarını söylediği saatlerde kendi cep telefonu ile Hankulu'ya ait sim kartı değiştirdiği tespit edildi.Uygun'un Hankulu'nun numarasını telefondan sildiği ve iletişim tespit tutanağına göre, Uygun, Furkan ve Dilan'ın evde uyduğu sırada saat 12.19'da başlayıp 14.00'a kadar 5 kez Hankulu'nun telefonunu aradığı ancak cevap alamadığı kaydedildi.

İhbar üzerine öğle saatlerinde eve giden polisin Esra Hankulu'nun sim kartının takılı olduğu Ümitcan Uygun'a ait cep telefonunu evde bulamadığı belirlendi.Söz konusu telefonun Dilan Civelek'in ifade işlemlerinin ardından çantasından çıkartarak polise verdiği aktarıldı.
Uygun'un evden çıktıktan sonra 5'i Uygun'u, 2'si 112 olmak üzere 7 adet arama yapıldığı ve bu arama kayıtlarının silindiği ortaya çıktı.Civelek mahkemede, telefona ilişkin, "Çantama koyduğumu unuttum. Telefonu saklamadım, polise teslim ettim" demişti.

Güncellenme Tarihi : 22.1.2022 19:51

İLGİLİ HABERLER